Zdravlje

Klinika za kardiohirurgiju dobija banku krvi (VIDEO)

Direktor klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić najavio je da će u ponedeljak 12. septembra u prostorijama te klinike biti otvorena prva banka krvi južno od Beograda.

“Kompletnu opremu u vrednosti od oko 200.000 evra za banku krvi obezbedila je ambasada Izraela”, naveo je Milić u objavi na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, banka krvi nosiće naziv “Doktor David Albala”, a na dan otvaranja biće okrivena bista tog velikog srpskog patriote, lekara i oficira koji je učestvovao u svim ratovima za oslobodjenje Srbije od 1912. do 1918. godine.

Milić je ranije izjavio rekao da će otvaranje banke krvi na Klinici za kardiohorurgiju približiti krv pacijentima, posebno onima koji su podvrgnuti operacijama. On je podsetio da je Zakonom o transfuzijskoj medicini, donetim 2017. godine, predvidjeno da zalihe krvi osim u institutima i zavodima za transfuziju krvi, postoje i u bolnicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com