Virus KoronaZdravlje

Klinika za infektivne bolesti dobija najsavremeniji redngen aparat

Najsavremeniji digitalni rendgen aparat prebačen je iz Klinike za kardiorihurgiju na Kliniku za infektivne bolessti gde se leče najzahtevniji pacijenti oboleli od Kovida-19, poručio je na svom fejsbuk profilu direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić.

Digitalni rendgen aparat , vredan oko 70 hiljada evra, je prošle godine Klinici za kardiohirurgiju KC Niš donirala Komanda američke vojske za Evropu, a na Kliniku za infektivne bolesti prebačen je na molbu direktora Radiologije KC Niš prof. dr Dragana Stojanova, poručio je Milić.

“Ovaj aparat omogućiće najpreciznije moguće digitalno snimanje svih promena na plućima što će biti od krucijalne važnosti za procenu stanja pacijenta i uspešnosti lečenja. Hvala našim američkim prijateljima na moćnoj donaciji koja je našla primenu ne samo kod kardiovaskularnih bolesnika već i kod obolelih od korona virusa!”, napisao je na svom profilu dr Dragan Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com