Zdravlje

Klinički centar u Nišu prvi u Srbiji dobija helidrom

Niški klinički centar biće prvi u Srbiji koji će dobiti helidrom. On će biti izgrađen u blizini zgrade novog Kliničkog centra, iza Hitne pomoći, potvrdio je Niškim Vestima direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

Niš dobija helidrom zahvaljujući podršci ministra zdravlja Zlatibora Lončara, istakao je Radovanović i dodao da je novac obezbeđen preko Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

“Građevinsko arhitektonski fakultet je uradio kernovanje, ispitivanje tla za veliku nosivost za velike helikoptere koji će prevoziti bolesnike”, rekao je Radovanović.

Tender za izgradnju helidroma u Kliničkom centru Niš je objavljen, a rok za ponuđače je 28. septembar.

“Helidrom će biti napravljen po svim standardima i jako je bitno da u Nišu bude izgrađen, jer se ovaj grad nalazi na raskrsnici evropskih puteva. Njegovom izgradnjom će pacijenti moći da se u veoma kratkom roku transportuju u neku drugu zdravstvenu ustanovu, ali i pacijeti koji stižu u Niš, će brzo stići ovde. To je naročito važno kada su saobraćajne nesreće u pitanju i gde treba da se reaguje dosta brzo”, naglasio je Radovanović.

Vrednost projekta procenjuje se na 15,5 miliona dinara. Izgradnja će, kako kaže, trajati oko 25 dana, a Radovanović očekuje da sve bude završeno za mesec, do mesec i po dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com