Društvo

Klinički centar Niš menja naziv u Univerzitetski klinički centar

Vlada Srbije donela je odluku da se niški Klinički centar ubuduće zove Univerzitetski klinički centar Niš, Klinika za stomatologiju ubuduće će se zvati Klinika za dentalnu medicinu, a Zavod za hitnu medicinsku pomoć proemniće naziv u Zavod za urgentnu medicinu.
Odluka je doneta na sednici Vlade Srbije, a razlog je, kako je navedeno u odluci Plan mreže zdravstvenih ustanova.
Odluka stupa na snagu osam dana nakon objavljivanja u Službenom glasniku.
Vlada Srbije nije uvažila predlog više desetine hiljada gradjana koji su putem Fejsbuk stranice pokrenuli inicijativu da Klinički centar Niš promeni naziv u Klinički centar “Dr Miodrag Lazić Laza”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Šteta za Niš, pre svega, a onda za ceo ovaj napaćeni narod, čovek je bio heroj, dostojanstven, zaslužio je bar da klinički centar Niš dobije naziv po njemu. Iako mnogi nisu znali ko je on i šta je sve uradio morali su da čuju, nažalost tek kada je preminuo. Po njegovim delima može se videti kolika je LJUDINA bio.

  2. Mene zanima kakvo poboljšanje će narod da oseti tom promenom imena?. Jel će doktori sa kardiologije da nauče da rade sa PCR uređajem koji su dobili kao donaciju od USA vlade?. Jel će tatini sinovi hirurzi koji imaju po 10 god staža da uđu u operacionu salu da operišu posle toliko godina izbegavanja da rade svoj posao?.

  3. Dokle bre vise da bgd odredjuje sve. Valjda treba gradjanu Nisa da odlucuju koja ce ustanova kako da nam se zove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com