Zdravlje

Klinički centar Niš dobio dozvolu za gradnju paraklisa

Univerzitetski klinički centar (UKC) u Nišu dobio je gradjevinsku dozvolu za izgradnju paraklisa (male crkve) Živonosni istočnik presvete Bogorodice, na prostoru izmedju Klinike za nefrologiju, Klinike za kardiologoju i glavnog ulaza u UKC, rekao je v.d. načelnika Uprave za gradjevinarstvo Miroljub Stanković.

On je reka da je gradjevinskom dozvolom predvidjena izgradnja objekta površine 70 kvadrata.

“Dozvola je izdata na osnovu Urbanističkog projekta koji je pre nekoliko meseci verifikovan, a koji je uradio Zavod za urbanizam. Zavod nije imao ni jednu primedbu na taj projekat”, izjavio je Stanković.

Za sada u UKC Niš ne mogu da preciziraju vreme početka gradnje paraklisa. Zainteresovanih donatora ima, ali u ovom momentu se ne zna kada će gradnja i krenuti.

Paraklis, odnosno mala crkva je pre deset godina izgradjena ispred niškog Doma zdravlja, a posvećena je svetom Nektariju Eginskom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Савим адекватно. Мора људи негде да се помоле и опросте од живота пре него што се предају у руке врлих “стручњака” КЦ Ниш.

  2. Дозвола експресно а парцела није преоптерећена а када смртници траже да поставе трафику од 4-6 метра квадратна у свом дворишту , онда је парцела пребукирана. Где Вам је одговорност, професионалност. СРАМОТА !!!

  3. Bolje je opremiti Zavod za mentalno zdravlje . Ne razumem da Klinički centar koji se bavi egzaktnim stvarima gradi verske objekte !

  4. Избија комунизам из мојих суграђана! Тешко нама кад смо толико паметни да нам Црке не требају! Сваку подршку дајем изградњи Цркве!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com