Zdravlje

Klinici za ortopediju ime dr Milorada Mitkovića

Klinika za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, od juče i zvanično nosi ime jednog od najvećih imena srpske ortopedije akademika dr Milorada Mitkovića.

 

„Univerzitetski klinički centar je bio, jeste i biće ponosan, što je akademik Milorad Mitković bio deo lekarskog tima, direktor 21 godinu, što je ostavio legat desetinama i stotinama lekara, koji su zahvaljujući njemu, mogli da pruže delić, ili sve ono što je pružao profesor Mitković i sve one nagrade koje je zaslužio je malo, naspram onoga što je on dao svojoj zemlji, društvu, pacijentima u svome gradu, ali i u drugim zemljama i gradovima“ , rekao je na komemoraciji akademika Mitkovića direktor UKC dr Zoran Perišić.

On je tom prilikom obećao da će pokrenuti inicijativu da ortopedska klinika niškog Univerzitetskog kliničkog centra ponese Mitkovićevo ime.

Profesor Milorad Mitković, bio je jedan od prvih stalnih članova SANU i član mnogih stručnih udruženja i organizacija. Autor je više stotina naučnih radova i nekoliko stručnih udžbenika i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Preminuo je 7. aprila 2021.godine, u svojoj 71. godini, od posledica korona virusa

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com