Zdravlje

Klinici za onkologiju uručena donacija u vidu nameštaja

Na inicijativu odbornika u Skupštini Grada Niša Miloša Sekulića, još jedna klinika UKC Niš obnovila je nameštaj za lične stvari pacijenata. Donator iz Niša, koji je kao i u slučaju donacije GAK-u pre par meseci i ovog puta želeo da ostane anoniman, donirao je onoliko ormara za bolesničke sobe koliko je osoblje Klinike za onkologiju tražilo.

Kada su marta donirali 20 ormara GAK-u, donatori su obecali da neće stati sa donacijama UKC Niš.

Foto:UKC Nis

 

„Još jednom smo pokazali dobru volju i još jednom smo izašli u susret pacijentima. Bilo nam je zadovoljstvo da možemo da pomognemo na ovaj način i rešimo taj problem“, rekao je Miloš Sekulić prilikom uručenja donacije kada je još jednom zahvalio donatorima i Upravi UKC Niš na dobroj saradnji.

Zamenica direktora Klinike za onkologiju dr Mirjana Balić, kaže da je ova klinika jedna od onih kojoj je renoviranje i nabavka novog nameštaja možda i najpotrebnija.

„ Mi smo se pre par godina preselili iz Knez sela u Niš i od tada smo dva puta u godinu dana menjali prostor. Prvo je to bila stara zgrada Klinike za očne bolesti dok se sadašnja naša zgrada nije osposobila za naše useljenje. To je stara zgrada ORL i potrebna su velika ulaganja kako bi se ona opremila svim neophodnim stvarima koje bi olakšale boravak pacijentima. Sve vreme pandemije mi nismo prekidali rad jer su naši pacijenti oni kojima je pomoć najpotrebnija, a i s obzirom na to da smo u ovom delu Srbije jedina ustanova referentna za davanje najsavremenije onkološke terapije, veliki je broj pacijenata sa juga Srbije i Kosova koji na našoj klinici leže nekada i po više meseci“, kaže dr Mirjana Balić.

Donacije poput ove su od izuzetnog značaja za UKC.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com