Društvo

Klinici za ginekologiju UKC Niš donirana nova oprema

Niška Klinika za ginekologiju  dobila je dva nova ginekološka stola i jedan KTG aparat. U pitanju je donacija društveno odgovorne kompanije, kojom će nega pacijentkinja biti na znatno višem nivou, rekao je direktor UKC Niš, Zoran Perišić. Jedan ginekološki sto biće postavljen u radnoj ambulanti, a jedan u ambulanti za sterilitet. KTG aparat koji je klinika takođe dobila neizostavan je za pracenje bebe u toku porođaja.

Donacija je stigla iz Kompanije Džonson elektrik, a Klinici je donaciju uručio direktor kompanije Saša Mladenović.

“Smatram zdravstvenu zaštitu žena i dece najvažnijim segmentom rada UKC u Nišu i moja je obaveza kao direktora da učinim sve da se poprave uslovi na Klinici za ginekologiju koji moraju da budu mnogo bolji. Naredne godine ćemo puno raditi na popravljanju uslova na ovoj Klinici a što se tiče opreme ona će stizati  i iz Ministarstva zdravlja i od strane kompanija ali i ljudi dobre volje i hvala svima koji žele tako nešto da učine. Džonson elektrik nam je po ko zna koji put izašao u susret, počev od primarnog do tercijelnog zdravstva”, kazao je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš ističući da će saradnja sa ovom kompanijom biti nastavljena i u budućnosti.

Docent dr Dejan Mitić, direktor Klinike za ginekologiju UKC Niš je istako da se radi o donaciji opreme koja je Klinici neophodna.

“Donacija se sastoji od dva ginekološka stola za preglede.Jedan se nalazi u radnoj ambulanti, a drugi u ambulanti za sterilitet. Treća stvar koja je donirana je KTG ili kardio topografski aparat koji je esencijalna stvar u praćenju beba u toku porađaja.Ovim podižemo  kvalitet usluga za naše pacijentkinje i činimo sve da bi se one osećale vrednim dok borove kod nas i da vide da se lekari trude oko njih kako bi  bile u što boljim uslovima”, istakao je docent dr Dejan Mitić.

Opremu je Klinici predao direktor Džonson elektrika Saša Mladenović.

“Kompanija Džonson elektrik je u proteklih osam godina uvek podržavala lokalnu zajednicu svojim  programom donacije i humanitarnim akcijama.Ovo nije ni prva ni poslednja akcija kojom ćemo pomoći zdravstveni sistem u Nišu. Sigurni smo da će ova oprema pomoći da se pacijenti koji budu na Klinici bolje osećaju”, kazao je Mladenović.

Na niškoj Klinici za ginekologiju godišnje se odradi oko 250 ciklusa veštačke oplodnje, a do sada je ove godine obavljeno 3 150 porođaja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com