Ekonomija

KLERP se predstavio belgijsko-srpskoj poslovnoj zajednici

U organizaciji Razvojne agencije Srbije, Kancelarije za ekonomiju i trgovinu Ambasade Belgije u Srbiji i Belgijsko-srpske poslovne asocijacije, u Klubu poslanika u Beogradu održana je prezentacija programa podrške i subvencija koje Razvojna agencija Srbije pruža belgijskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

Ujedno, belgijske kompanije koje su zainteresovane da započnu poslovanje u Srbiji ili prošire svoje prisustvo i rad u našoj zemlji, imale su priliku da dobiju neophodna uputstva i informacije. Ma skupu su govorili i ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Koenraad Georges L. Adam i direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, kao primer dobre prakse u privlačenju direktnih investicija, predstavila se belgijsko-srpskoj poslovnoj zajednici i prikazala zašto je baš Niš šampion lokalnog ekonomskog razvoja i dobitnik prestižnog priznanja Fajnenšnal Tajmsa.


Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša dr Milan Ranđelović je na skupu istakao koje su to prednosti Grada Niša i regiona koje investitore privlače u ovaj deo Srbije.

“To su geostrateški položaj, povezanost putnih pravaca, aerodrom, a posebnu prednost predstavljaju školovan kadar i postojanje Univerziteta, ali i spremnost lokalne samouprave da brzo i efikasno rešava eventualne probleme sa kojima se potencijalni investitori mogu sretati”, kazao je načelnik KLERP-a.

On je istakao da Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša prati realizaciju svake investicije, od prvog, inicijalnog kontakta, do otvaranja fabrika i da njeni zaposleni predstavljaju sponu između investitora i drugih institucija.

“Ovakav način rada dao je rezultate i u Nišu je stopa nezaposlenosti drastično smanjena. Takođe, kapaciteti KLERP-a značajno su ojačani u odnosu na period od pre 10 godina kada je ova kancelarija nastala, tako da je danas znatno lakše da se radi sa velikim brojem investitora koji su došli u naš grad i koji tek nameravaju da posluju u Nišu”, istako je Ranđelović.

Načelnik KLERP-a se zahvalio i Razvojnoj agenciji Srbije na značajnoj podršci Gradu Nišu i KLERP-u tokom svih godina saradnje i istakao da se nada da će zajednički tek da realizuju značajne investicije za naš grad i građane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com