Ekonomija

KLERP obeležio jubilej, 10 godina postojanja

Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte obeležila je 10 godina postojanja i uspešnog rada. Svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnika gradskog rukovodstva, Regionalne privredne komore, Privredno ekonomskog saveta, Univerziteta i, naravno, predstavnici investitora koji su u Niš u prethodnoj deceniji započeli poslovanje upravo zahvaljujući saradnji sa kancelarijom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da je КLERP u velikoj meri zaslužan za činjenicu da je u prethodnih deset godina broj nezaposlenih u Nišu smanjen sa 40 000 na 22 000 koliko je sada, i da je ubeđen da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

”Obeležili smo prvu deceniju rada КLERP, institucije zaslužne za veliki broj uspešno realizovanih institucija i projekata, od nemerljivog značaja za Niš. Ubeđen sam da su najbolje godine Кancelarije i Grada Niša tek pre nama”, rekao je gradonačelnik.

Načelnik КLERP Milan Ranđelović podsetio je da je Кancelarija učestvovala u pripremi i realizaciji dolaska u Niš Jure, Leonija, Benetona, Cumtobela, Imija, Mikelsena, Džonson Elektrika i mnogih drugih, ali i u izgradnji streljane, uređenju terena u Rovčetu, fasada na javnim objektima,nalazišta Medijana, ali i
Start ap centra i naravno, Naučno tehnološkog parka, kao najznačajnijeg niškog projekta u ovoj deceniji.

On je najavio i skori završetak brojnih novih projekata, poput Ekspo centra, Delta sitija, multifunkcionalne dvorane kulture, kao i dolazak novih investitora, što su planovi koji će, kako je rekao, zasigurno biti realizovani u vrlo kratkom roku i definisati razvoj Niša i u narednim decenijama kao grada naprednih tehnologija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com