Sport

Kladionice daju šansu Radničkom u meču protiv Vojvodine?

Iako je Vojvodina bolje plasirana od niškog Radničkog, a utakmicu igra na svom terenu ove subote od 19 sati, u srpskim kladionicama veruju da će ih Nišlije ipak savladati.

Na ovu neobičnu situaciju ukazao je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, Mirko Poledica.

“Vojvodina – Radnički, kvota 5,50 na pobedu Vojvodine a 1,60 na pobedu Nišlija, igra se u Novom Sadu… Nešto se dešava, ovo je nerealno…”, napisao je Poledica na Tviteru.

U kladionicama kao da se slažu sa Poledicom.

U jednoj od kladionica na Vojvodinu je kvota 5,41 a na Radnički 1,59, u drugoj je 4,5 na Vošu, a 1,6 na Nišlije, a u trećoj je 4,35 na Novosađane, a samo 1,45 na Radnički.

Fudbalski klub Radnički iz Niša saopštio je da su komentari predsednika sindikata “Nezavisnost” Mirka Poledice pokušaj da se na “tendenciozan i maliciozan” način umanji i omalovaži trud tog kluba da se spasi i dovede do evropskog takmičenja.

Poledica je na svom Tviter nalogu napisao da se “nešto dešava”, s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita u subotnjoj utakmici između Vojvodine i Radničkog postavile Nišlije, iako se meč igra u Novom Sadu.

Kako Uprava FK Radničkog ističe, ovaj klub se bavi fudbalom, a ne kvotama, koje uostalom određuju kladionice. Oni ističu da je ovo još jedan napad na niški klub, jer je očigledno da mnoge, kako kažu, “boli uspeh kluba” i ne mogu da oproste što su uspeli u onome o čemu drugi samo sanjaju.

“Kada se govori o kladionicama i kvotama, naglasili bismo i da su prognoze pre nekoliko meseci, kada je nova uprava preuzela Radnički, bile da će se klub ugasiti, ali u kratkom vremenskom roku velikim ulaganjima u sport i igru uspeli smo da izbegnemo finansijski krah i sada se borimo za ulazak u Evropu”, dodaje se u saopštenju Radničkog.

Nišlije su pozvale sve kladionice da iz svojih ponuda izbace Radnički, kako “zlonamernici poput Mirka Poledece ne bi na ovaj način pokušavali da sabotiraju put ka Evropi”.

“Smatramo da je ovo još jedan pritisak na nas, kako bi pokušali da nas indisponiraju uoči subotnjeg gostovanja. Radnički uvek ide na pobedu, nezavisno od toga sa kim igra, ili da li je domaćin ili gost. Tako će biti i ove subote, ali i u predstojećim utakmicama sa Partizanom i Crvenom zvezdom”, piše u saopštenju Radničkog.

Utakmica 35. kola Super lige Srbije između Vojvodine i Radničkog igra se ove subote od 19 sati u Novom Sadu, a rezultat će pokazati ko je bo u pravu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com