Sport

KKK “Nais” odigrao prvi turnir!

KKK “Nais” minulog vikenda je u Bijeljini učestvovao na turniru košarke u kolicima – PENNY GASTRO PUB CUP. Pored domaćina, ekipe KKK „Bijeljina”, niškog KKK “Naisa”, učestvovao je i beogradski „Despot”. Za „Despot” i „Nais” su to bile prve zvanične utakmice.

Iako je rezultat za sve učesnike turnira bio u drugom planu, treba napomenuti da su „Naisovci” izgubili od iskusne „Bijeljine” sa 56:44, a u vrlo zanimljivom meču punom preokreta dobili „Despot” sa 45:40. „Bijeljina” je pobedila „Despot” sa 49:29. Pobednik turnira domaća ekipa, drugoplasirana je bila ekipa iz Niša, a trećeplasirani je bio klub iz prestonice.

„Nais” je nastupao u sledećem sastavu: Aleksandar Dinić, Vladan Milinković, Marko Aleksandrović, Boban Stanković, Željko Likić i Pero Savić. Treneri su bili: Miljan Hadžović i Anja Lazić, inače članovi stručnog štaba rešrezentacije Srbije.

Foto: KKK “Nais”

Niška ekipa je boravila u Bijeljini dva dana, a domaćin turnira, KKK „Bijeljina”, pokrila je sve troškove. Ovaj klub je u poslednjih petnaestak godina dao dosta reprezentativaca Srbije, a pre nekoliko meseci je i donirao kolica ekipi „Naisa”.

„Zahvaljujem se predstavnicima KKK „Bijeljina” na divnom gostoprimstvu. Od njih učimo košarku u kolicima, ali i kako pomagati drugome. Ispisali su istoriju naše košarke u kolicima, jer su omogućili da sva kluba odigraju svoje prve utakmice i svoj prvi turnir. To nikada nećemo zaboraviti”, rekao je Marko Aleksandrović, prvi čovek niškog kluba.

Na turniru u Bijeljini zbog zdravstvenih problema nije krenulo četiri igrača (kapiten Bratislav Kostić, Slaven Nonković, Dejan Šimandli i Darko Živković), ali je trener Hadžović mogao da stekne uvid o stanju forme nekih igrača svog tima.

Foto: KKK “Nais”

„Domaćini su majstori košarke u kolicima, sportu koji među populacijom osoba sa invaliditetom u Semberiji ima najdužu tradiciju. Iako smo bili nekompletni, stekli smo uvid u ono šta nas čeka tokom predstojeće lige. Iskustvo više nego dobrodošlo. Ali, mora da nastavimo da radimo”, zneo je svoj sud Miljan Hadžović, trener „Naisa”.

Povremeni reprezentativac Srbije, Aleksandar Dinić, prezadovoljan je što je deo istorije svog kluba.

„Došli smo u Bijeljinu da stičemo iskustvo i da učimo. Stekli smo i nova prijateljstva. Upravo je ta socijalizacija svrha sporta sa invaliditetom. Ovim putem pozivam sve osobe bez obzira na invaliditet da nam se pridruže i upoznaju najlepši sport na svetu – košarku u kolicima”, rekao je Aleksandar Dinić.

Zahvaljujući kompaniji sportske opreme MEMORIS iz Niša, „Nais” je u Bijeljini nastupao u dva različita kompleta dresova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com