Sport

KKK “Nais” odigrao prve utakmice u Prvoj ligi Srbije

Košarkaši KKK “Nais” debitovali su u Prvoj ligi Srbije za košarkaše u kolicima. Prvi takmičarski vikend bio je u Paraćinu gde su se „Naisovci” sastali sa ekipama iz Beograda, aktuelnim šampionom “Singidunumom” i “Despotom”.

Igrači Singidunuma, najiskusniji su u okviru PLS i koji čine okosnicu reprezentacije Srbije. Ipak, igrači iz Niša su u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici pokazali da će na svakom turniru dati sve od sebe.

Foto: KKK “Nais”

Despot, posle odličnih 20 minuta igre i 10 poena prednosti, u nastavku utakmice nije nastavio u istom ritmu, što su niški košarkaši znali da iskoriste. Na svega pet sekundi do kraja, pri rezultatu 30:28 za Despot, trener Naisa, Miljan Hadžović, zatražio je tajm-aut, nacrtao akciju i svi prisutni su bili u iščekivanju.

Slaven Nonković je zauzeo poziciju u uglu terena, dobio dobar pas i uputio šut za tri poena. Lopta se dva puta zavrtela na obruču i iskliznula iz koša.

Foto: KKK “Nais”

Bez obzira na minimalan poraz, igrač KKK „Nais” su bili ponosni na svoju prvu neizvesnu takmičarsku utakmicu od svog osnivanja. Prve poene na jednoj utakmici PLS postigao je igrač Nišlija, Darko Živković.

Sledeći turnir se igra za dve sedmice u Bijeljini, a protivnici će biti favorizovane i iskusne ekipe domaćina KKK „Bijeljina” i vicešampiona „Dunav” iz Apatina.

Rezultati:

KKK Singidunum – KKK Nais 62:20
KKK Singidunum: Gojaković 6 (3 sk), Rabrenović 2 (3 sk), Ćirković 24 (21 sk, 16 as), Mitrović 14 (1 sk), Plazačić 16 (13 sk)
KKK Nais: Živković 4 (1 sk), Hadžović 6 (9 sk, 1 as), Šimandli 2 (4 sk), Kostić 2 (3 sk, 2 as), Nonković 2 (3 sk, 2 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as).

KKK Despot – KKK Nais 30:28
KKK Despot: Jovanović 6 (3sk, 1 as), Mihajlović 3 (3 sk, 1 as), Živanović 10 (6 sk 1 as), Vukašinović 2 (9 sk, 3 as), Pavlović 6 (5 sk), Saliu, Vajović, Kostić, Bicok 3, Fucić.
KKK Nais: Živković (1 sk), Hadžović 4 (8 sk, 1 as), Šimandli, Kostić 4 (5 sk, 2 as), Jovanović 14 (5 sk, 2 as), Nonković 2 (5 sk, 3 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com