Sport

KK Partizan osvojio Kup Radivoja Koraća u Nišu! (FOTO+VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu sa 81:75 i 15. put u istoriji osvojili ovaj trofej. Crno-beli su dominirali skoro celu utakmicu, a u drugoj četvrtini su imali maksimalnih 20 poena prednosti.

 


KK Partizan – KK Crvena zvezda 81:75 (25:9/24:22/16:24/16:20)

Foto: Niške Vesti

Crno-beli su bili efikasniji u napadu i u šestom minutu posle trojke Veličkovića poveli 14:6. Igrači Zvezde su promašivali za dva i tri poena, što je Partizan kažnjavao, pa je Novica ponovo pogodio za tri poena, pa Šalić za dva za velikih 19:7 za tim iz Humske u devetom minutu. Najvećih 25:9 bilo je posle vezanih trojki Aranitovića i Vona na kraju prve četvrtine.

Ni na startu druge četvrtine Zvezda nije mogla da prati Partizanov ritam, niti da pogodi sa distance, pa je u 13. minutu bilo +20. Zvezda se malo trgla, pa je na polovini druge deonice smanjila na 20:33, dok je na poluvremenu bilo 49:31.

Zvezda je bolje otvorila treću četvrtinu i posle dva i po minuta smanjila na 39:51, a treća četvrtina završena je rezultatom 65:55 za Partizan.

Odlučujući period igre počeo je sa nekoliko promašaja na obe strane. Na kraju, Gagić je poentirao za 78:73 na 36 sekundi pre poslednje sirene i praktično odlučio pobednika.

Finalni meč pratio je u dvorani „Čair“ i počasni predsednik KSS i legenda svetske košarke Bora Stanković.

Posle finala, održana je svečana ceremonija dodele nagrada, medalja i pehara. Prvo je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević uručio plaketu zahvalnosti KSS za odličnu organizaciju predsedniku RKSIS i predsedniku organizacionog odbora Kupa Urošu Parliću.

Najbolji strelac finala bio je košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos sa 23 poena, koji je ujedno i najbolji igrač finala sa 31 indeksnim poenom. Oba priznanja mu je uručio potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević, dok mu je Đorđe Korać, brat Radivoja Koraća, poklonio umetničku sliku.

Uroš Parlić, predsednik RKSIS i Dragan Marković, direktor Triglav osiguranja, naslovnog sponzora Kupa Radivoja Koraća 2018, podelili su srebrne medalje košarkašima Crvene zvezde.

Zlatne medalje igračima Partizana uručili su generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i direktor Triglav osiguranja Dragan Marković.

Veliki pehar – „Žućkovu levicu“ kapitenu Partizana Novici Veličkoviću uručio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

 

Ovim je završen zvanično 14. po redu Nacionalni kup u košarci sa domaćinstvom u Nišu, deveti put pod nazivom “Kup Radivoja Koraća”. Eventualni produžetak organizacijskog ugovora mogao bi i naredne godine da dovede najbolju domaću košarku u naš grad.

Kup Radivoja Koraća 2018. protekao je bez incidenata u hali “Čair” i oko nje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com