Ekonomija

Kisić: Grad Niš je primer dobre prakse, kako treba racionalno i odgovorno raditi na poboljšanju uslova života i rada svih građana

Korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja – samožapošljavanjа danas je uručeno 70 ugovora o samozapošljavnju osobama koje su bile bez posla i na taj način status nezaposlenih lica zamenili za status preduzetnika.

U Oficirskom domu ugovore su uručili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski,  ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Darija Kisić Tepavčević i Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe zapošljavanja.

“Raduje me što ste se sami odlučili u ovim vremenima  da započnete biznis jer to znači da ste imali ideju i hrabrost da sami krenete u jedan važan posao. Nadam se da će vam ova stimulacija koju vam dajemo značiti i  ćete biti dobri u svom poslu. Posebno me raduje da među vama ima žena i da u narednom periodu baš vi zaposlite što više naših sugrađana koji su bez posla kako bi se broj nezaposlenih smanjio”, istakla je gradonačelnica u Oficirskom domu.

Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe zapošljavanja  istakao je da ova godina u kojoj okolnosti za poslovanje nisu baš idealne, ali ipak su se mnogi ohrabrili da ostvare svoju biznis ideju koju će spovesti u delo zahvaljujući Gradu i ovom projektu, i dodao da, čak ni situacija sa korona virusom nije uspela da uspori tad Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Kada je u pitanju grad Niš, to je Grad dobre prakse, kako treba racionalno i odgovorni raditi i kako raditi na poboljšanju uslova života i rada svih građana Niša. Kada su aktivne mere zapošljavanja u koju ulaže lokalna samouprava, država ulaže makar toliko”, kazala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Darija Kisić Tepavčević.

Ove godine projekat je podržao Grad i Nacionalna služba za zapošljavanje i ukupno je izdvojno 55, 8 miliona dinara.

 

“Imamo znatno bolje rezultate u odnosnu na period od pre 10 godina , što najbolje pokazuje tržište rada.  Ove godine,kada je Nišavski okrug u pitanju stopa nezaposlenosti se smanjila za 1, 7 % u odnosu na prvi kvartal ove gidune, a kada je drugi kvartal u pitanju, stopa zaposenosti je porasla za 1, 9 %u odnosu na prvi kvartal.  U toku ove godine, u čitavom okrugu ukupno 15. 534 osoba je dobilo posao”, ističe dr Darija Kisić Tepavčević.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sta da gledamo i slussmo kako se prvo rodbina zaposljaba i njimse drle stanovi a mi sa vise stidenata najmanje 3 pa navise nemozemo ni poso da dobijemo a za stan i da ne pricamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com