Društvo

Limun još kiseliji?

U petak je, prema sajtu JKP “Tržnica” Niš, za kilogram limuna bilo potrebno izdvojiti od 140 do 180 dinara, a za mandarinu od 110 do 180 dinara. Narandža je poslednjeg radnog dana prošle sedmice koštala od 80 pa do maksimalnih 150 dinara.

Kako su pijace u Nišu zatvorene, građani su usmereni ka piljarama gde su ranije neretko bile nešto niže cene u odnosu na pijačne. A upravo su cene po kilogramu južnog voća, prema rečima Nišlija, vrtoglavo porasle preko noći.

“Nema više nižih cena za voće. Narandže su preko noći u mojoj piljari poskupele sa 99 na 119 dinara za kilogram”, navodi jedna Nišlijka.

Ona dodaje da to još i dobra cena jer se u drugim piljarama cena sa 80 popela i na 130 dinara. I Cenu mandarina Nišlije nezadovoljno komentarišu, a one staju 220 dinara za kilogram.

Iskustva su šarenolika, pa dok jedni govore da su cene naglo porasle i da su kilogram limuna platili i do 320 dinara, ima i onih koji su isto voće uspeli da kupe za 140 dinara po kilogramu.

Podsetimo, pijace u Nišu od danas ne rade. Jedina pijaca koja je otvorena u sklopu JKP “Tržnica” je Kvantaška koja je namenjena samo privrednim subjektima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Uzvratimo im kontramerama, ne kupujmo nista sto nije neophodno, pa neka se slikaju sa robom kojoj je kratak vek trajanja. Bojkotujmo takve trgovce.

  2. Kilogram limuna u lokalnoj piljari na Obilićevom vencu je simboličnih 280 rsd

  3. Sramota, šta reći od uvek smo bili narod koji se bogati na tudjim mukama totalno nesvesni da iste mogu zadesiti i nas same jer virus ne bira samo odabira, pa se razmislite malo vi privatnici koji živite od nas da li je vredno u ovakvim teškim trenucima cediti i to malo novaca iz novčanika ovog već dosta napaćenog naroda, vi paćenici lopovski.
    Gospodin je u pravu, treba vas bojkotovati, pa sve da vam se skape, pusto vam ostalo…

  4. На булевару, на тезгама испред пијаце јабуке скочиле са 60 на 150 динара.Срамота да профитирају у оваквој ситуацији.Требало би их затворити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com