Kultura

Kiša neće sprečiti spektakularno otvaranje Filmskih susreta na Letnjoj pozornici

57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu uprkos kiši, svečano će biti otvoren večeras na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi sa početkom od 20:30 časova, uz direktan televizijski prenos na TV Prva. Nakon završetka ceremonije otaranja, uslediće projekcije dva filmska ostvarenja, film “Leto kada sam naučila da letim” i “Heroji radničke klase” uporedo i na Letnjoj pozornici i u bioskopu Cineplexx.

 

Srđan Savić, direktor Festivala

“Cilj je da se filmovi prikažu za sve one posetioce koji vole da rizikuju kada su Filmski susreti u pitanju i da film pogledaju u specifičnom ambijentu Letnje pozornice sa vrhunskom projekcijom. Svesni smo činjenice da je moguće da će večeras biti kiše, nadamo se da neće biti ozbiljnijih nepogoda, ali ipak, u slučaju kiše mi ćemo napraviti i projekciju koja će biti u isto vreme i u Cineplexx-u. Jedina razlika je u tome što u bioskopu neće biti svečanog otvaranja i poklanjanja glumaca”, rekao je direktor Filmskih susreta Srđan Savić.

On je dodao da će u slučaju ekstremnih vremenskih uslova, naknadno obavestiti posetioce o eventualnim promenama. Prema njegovim rečima prednost za gledanje projekciija u bioskopu imaće posetioci sa kartama, pa tek onda, ukoliko ostane mesta, oni sa pozivnicama i propusnicama. Ukoliko se u bioskopu Cineplexx popune sva mesta, ove projekcije će biti organizovane naknadno, kako bi svima koji su kupili ulaznicu gledanje filmova bilo omogućeno.

Filmski susreti se održavaju u Nišu od 20. do 26. avgusta. Osnivač je Grad Niš i Udruženje filmskih glumaca Srbije, a organizatori su NKC i Udruženje filmskih glumaca Srbije. Festival se organizuje uz podršku Grada, Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com