Sport

KIŠA MEDALJA ZA GIMNASTIČKI JUG

Lideri gimnastičkog sporta na srpskom jugu, prokupački „Topličanin“ i „Niš“, zasuti su kišom medalja u pojedinačnom fnalu Pionirske lige Srbije, održanom u Novom Sadu. Oba kluba osvojila su po 13 odličja, s tim što su prokupačka sjajnija jer je Uroš Grujić (do 12 godina) na ukupno šest sprava osvojio pet zlatnih i jednu srebrnu medalju. U niškom taboru, šampionskim zlatom u preskoku okitio se Janko Janković (8).

Ubedljivo najuspešniji bili su gimnastičari novosadske „Vojvodine“, sa ukupno 25 medalja. Iza njih, u istoj liniji, bili su „Partizan“ iz Subotice, „Topličanin“ i „Niš“ sa po 13 odličja. Zatim sledi „Partizan“ iz Kostolca sa 8, pa se tu zatvara krug klubova koji su nosioci gimnastičkog sporta u Srbiji.

Važnu novost u tom miljeu predstavlja činjenica da danas vojvođanske klubove održavaju rezultati pionira iz dve starije kategorije, dok je jug preuzeo primat u radu s dvema najmlađim generacijama (do 10 godina). Prerano je reći da je time već promenjen balans gimnastičkog severa i juga, ali rezultati ovogodišnjeg finala slute da je takav dalji razvoj moguć.

Najblistaviju zvezdu južnjaka predstavljao je Prokupčanin Uroš Grujić (12), sa pet šampionskih titula po spravama i drugim mestom u preskoku. Takav isti podvig ostvario je još samo Erik Marton (10) iz Subotice. Iz grada na Toplici medalje su osvajali još Teodor Tasković (10godina, srebro u preskoku i tri bronze), Andrija Babić (14 – tri bronze) i Hristijan Marković (8 – bronza u preskoku).

Niški podvižnici bili su najmlađi. Janko Janković (8) je u finalu nastupio u četiri discipline i osvojio četiri medalje: jednu zlatnu i tri srebrne. Njegov vršnjak iz ekipe, Mihajlo Filipović, takmičio se na pet sprava i osvojio svih pet medalja – četiri srebrne i jednu bronzanu. Činilo se da je bilo premalo medalja za njihove apetite, pa su u poslednjoj disciplini (vratilo) podelili srebro. Paket niških medalja dopunili su Bogdan Stanković (10) srebrom na vratilu, debitant Pavle Nedeljković (8) bronzom na konju s hvataljkama i razboju, kao i Nemanja Marjanović (12) bronzom u preskoku.

Sezona gimnastičara starijih od 10 godina završiće se 10. decembra u Novom Sadu, na međunarodnom memorijalnom turniru „Laza i Marica“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com