Društvo

Kiša ispraznila izletišta u niškom kraju

Zbog kiše i hladnog vremena, izletišta na području Niša bila su ovog 1. maja poluprazna.

Nestabilno vreme mnogima je promenilo planove tako da su umesto pod vedrim nebom Medjunarodni praznik rada proslavili u vikendicama i rodbine na selu. Bilo je svakako i onih koji nisu odustali od prvomajskog uranka i po tradiciji se ranom zorom uputili na Kamenički vis, Bojanine vode i izletište na Bubnju.

Foto: NV

Izletnika je bilo i u Sićevačkoj i Jelašničkoj klisuri i ne izletištima pored Nišave, ali u mnogo manjem broju nego ranijih godina. Nije izostalo roštiljanje, a većina izletnika je uz opremu za kampovanje imala i improvizovane nadstrešnice kao zaštitu od kiše.

Foto: NV
  1. Niška Banja imala je i ovog 1. maja solidan broj gostiju, tako da su bašte kafana i kafića bile pune skoro tokom čitavog dana, a bilo je posla i za prodavce suvenira i igračak.

Mnogi su i ovaj 1. maj proveli radno. U toku prepodneva gotovo da nije bilo dragstora, piljare i pekare koja nije radila, a tokom čitavog dana skoro sve prodavnice bile su otvorene većim tržnim centrima.

Zaposleni u privatnom sektoru sa žaljenjem su i ovoga puta kazali da su državni praznici u našoj zemlji zaista državni – jer ih praznuju samo oni koji rade u državnim službama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com