Sport

Kinezis najbolji na Prvenstvu Srbije za juniore

Univerzitetski džudo i sambo klub „Kinezis“ je, nakon perfektnog skora na Regionalnom prvenstvu, dominirao i na Prvenstvu Srbije za juniore, osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu. Takmičenje je održano u dvorani Šumice u Beogradu, a učestvovalo je 163 takmičara iz 53 kluba.

Kinezis je nastupio sa 10 takmičara, osvojio pet medalja, od čega su četiri zlatnog sjaja. Zlatne medalje su osvojili Nevena Milić (-48kg), Stefan Radovanović (-73kg), Aleksandar Stojkov (-100kg) i Andrija Stošić (+100kg), dok je Miloš Milašević (-90kg) osvojio bronzu.

Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, jer je Slobodan Đorđevič, favorit u kategoriji do 66kg, predao meč polufinala i meč za treće mesto usled neugodne povrede koja se desila u četvtfinalnoj borbi.

„Danas je bio sjajan dan za naš tim. Ne pamtim kad smo se, i da li smo se ikad, kući vratili sa četiri šampiona. Ova ekipa je svojim napornim radom i kvalitetom to zaslužila. Po ko zna koj put smo dokazali da se najbolji džudo u Srbiji radi u našoj sali. Grad Niš treba da bude ponosan na tu činjenicu.“, izjvaio je trener doc. dr Nikola Milošević.

„Pre dve nedelje smo obećali borbu za najviši plasman, a sada smo na jedan fantastičan način predstavili potencijal koji poseduju naši juniori. Četiri šampiona, u zaista paklenojkonkurenciji 53 kluba, je rezultat za ponos. Nadam se da ćemo imati dovoljno finansijskih sredstava da ovim sjajnim mladim ljudima obezbedimo izlazak na međunarodnu scenu, oni su to svojim radom irezultatima itekako zaslužili“, izjavio je trener prof. dr Nemnja Stanković

Na takmičenju je učestvovao i Dudo klub “Vuk” iz Niša, koji je u ukupnom plasmanu zauzeo 42. mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com