Ekonomija

Kinezi zainteresovani za izgradnju deponije u Nišu i zamenu ulične rasvete

Delegacija grada Niša koju je predvodio gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastala se danas Gradskoj kući razgovarali sa privrednom delegacijom NR Kine koju je predvodio ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je nakon sastanka izjavio da postoji interesovanje kineskih kompanija za izgradnju regionalne deponije “Keleš” u Nišu i za zamenu kompletne ulične rasvete u tom gradu.

“Očekujemo u narednih 30 dana nastavak pregovora u Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle tih pregovora, kineska kompanija će izaći sa svojim predlogom za deponiju”, rekao je Bulatović.

On je kazao da su kineske kompanije zainteresovane i za kompletnu zamenu ulične rasvete u Nišu i njeno održavanje tokom više godina.

“Savremana tehnologija kojom bi bila zamenjena postojeća rasveta omogućila bi uštede, ali i mnogo bolje održavanje. Ne bi morali da u jutarnjem programu na lokalnim televizijama čujemo da je neka sijalica pregorela”, izjavio je Bulatović.

Prema njegovim rečima na sastanku sa delegacijom Kine bilo je razgovara i o izgradnji logističkog centra u Nišu, naučno-istraživačkog parka i izgradnji lakog šinskog saobraćaja u gradu nakon izmeštanja pruge.

Ambasador Kine Li Mančang kazao je da izgradnja deponije i osvetljenja predstavlja prvi korak u saradnji izmedju grada Niša i kineske strane, a da će o ostalim projektima razgovarati sa zainteresovanim kineskim kompanijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com