Merošina

Kinezi zainteresovani da grade “auto-put mira”

Kineska kompanija “Pauer Čajna”, koja gradi obilaznicu oko Beograda, zainteresovana je da gradi auto-put od Niša do Merdara. Na sastanku u Ministarstvu dogovorena saradnja na novim projektima.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je sa regionalnim direktorom kineske kompanije Jeng Boom o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda, kao i o mogućoj izgradnji auto puta Niš-Merdare-Priština i brze pruge Beograd-Zrenjanin i Iverak-Lajkovac.

Regionalni direktor kineske kompanije izrazio je zainteresovanost da se “Pauer Čajna” uključi u izgradnju “auto-puta mira” od Niša do Prištine.

Pored učešća u izgradnji obilaznice oko Beograda, zainteresovani smo za nove projekte i spremni da razgovaramo o različitim vidovima finansiranja“- rekao je Bo.

Ministarka Mihajlović predložila je formiranje radne grupe koju će činiti predstavnici Ministarstva i kineske kompanije, radi efikasnijih dogovora o realizaciji pomenutih novih projekata.

Od Niša do Merdara ima 77 kilometara, a od Merdara do Prištine 22 kilometra. Prva deonica od Merošine do Pločnika, prema najavama iz Ministarstva, trebalo bi da počne da se gradi krajem sledeće godine.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu” koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com