Društvo

Kinezi Novu godinu u Nišu dočekali skromno u krugu porodice

Kinesku Novu godinu je vlasnica restorana Wang Yan Qin sinoć dočekala radno , a nakon zatvaranja restorana,  sa svojim suprugom i prijateljima uz tradicionalnu hranu i piće i razmenu  specijalno ukrašenih crvenih koverti sa novcem koje su važan deo njihove novogodišnje tradicije darovanja.

” Kod nas se Nova godina dočekuje u krugu porodice, jer će na taj način čitava porodica sledeće godine živeti u blagostanju i prosperitetu. Nažalost mi ove godine nismo mogli da odemo u Kinu ali smo proslavili u Srbiji sa prijateljima”, kazala je Yan Qin.

Ona je dodala, da je njen sin još uvek u Kini i da joj je teško palo da za praznike bude daleko od njega, ali da se raduje tome što će nakon što završi školu za kuvara doći u Niš da radi u porodičnom restoranu.

” Godina svinje u koju je otpočela sinoć je godina dobrih dešavanja, u našem narodu veruju da ona donosi boljitak i ekonomsku sigurnost ljudima, kaže Yan Qin.

Za tradicionalnu novogodišnju večeru sprema se riba, svinjetina i piletina sa dosta salate i pirinča.

” Sve zavisi iz koje ste regije, ja potičem iz pokrajne Zhejiang i kod nas se najviše jede riba i pirinač, ali naravno spremamo svu kinesku hranu, rekla je Yan Qin.

Ona je sa suprugom došla u Niš na nagovor svojih prijatelja koji su se već doselili. Pre toga nikada nije čula za ovaj grad i nije znala šta da očekuje.

” Došla sam sa suprugom na nagovor svojih prijatelja, rekli su nam da je lep grad i da su ljudi prijatni, a da možemo da započnemo posao ovde. Nismo mnogo razmišljali već smo došli da se sami uverimo kakav je ovo grad i zaista smo se oduševili, kazala je Yan Qin.

Ona je dodala, da joj je srpski jezik jako težak ali da polako uči i snalazi se i nada se da će uskoro moći da što bolje govori na srpskom.

Ja skoro sve razumem ali mi je dosta teško da nešto izgovorim ali nadam se da ću vežbom uspeti da usavršim srpski jer planiram da ostanem ovde”, rekla Yan Qin.

Oni su životom i poslom u Nišu zadovoljni, raduju se dolaski sina i nadaju se da će ova godina svinje, koji je poslednji znak kineskog zodijaka, doneti svima sreću i blagostanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com