Ekonomija

Kineskoj kompaniji Jusei 2,9 miliona evra subvencija za fabriku u Nišu

Kineskoj kompaniji Jusei Mašineri (Yusei Machinery) država će isplatiti 2,9 miliona subvencija za otvaranje pogona za proizvodnju automobilskih delova u Nišu, vidi se iz ugovora koji je kompanija potpisala sa Ministarstvom privrede u avgustu, piše Nova ekonomija.

Kako piše ovaj portal, pogon će raditi na injekcionom livenju i aluminizaciji plastičnih komponenti automobila.

Kompanija se obavezala da do kraja 2026. godine zaposli najmanje 280 novih radnika na neodređno vreme i da u istom periodu investira najmanje 20,8 miliona evra.

Zapošljavanje i investiranje će biti sukcesivno, u skladu sa ispllaćivanjem tranši državne pomoći, od 2024. do 2027. godine.

Obaveze koje se odnose na zapošljavanje i investiranje kompaniji se računaju od dana podnošenja prijave, piše Nova ekonomija.

Pošto je Jusei u februaru 2022. godine podneo prijavu Razvojnoj agenciji Srbije za subvencije, a u tom trenutku nije imao zaposlenih u Srbiji – za ispunjenje obaveze zapošljavanja će biti uračunati i svi do sada zaposleni radnici.

Na osnovu prijave Savet za ekonomski razvoj je u junu 2023. godine doneo odluku kojom se odobrava 2,9 miliona evra podsticaja.

Jusei Mašineri, kao ogranak kompanije u Srbiji, u vlasništvu je kompanije Zhejiang Yusei Plastic & Modul Group. Glavna tržišta grupacije su zemlje Evropske unije i Turska.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Nisu nije potrebna ova fabrika! Nek je sagradi u Pirotu, Leskovcu, okolini Lebana..ne zelim da vidjam te tablice na parkingu. Preplavili su grad. Sve pridoslice. Sto dalje od Nisa bilo koje radno mesto!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com