Ekonomija

Kineska kompanija gradiće u Nišu pogon za 300, austrijska za 500 radnika

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Dušan Radivojević najavio je danas da će kineska kompanija “Ju Sej” tokom juna krenuti da gradi fabriku u Nišu, u koju će uložiti oko 30 miliona evra, a u kojoj će biti posla za 300 radnika.

“Ta kompanija će možda već danas dobiti gradjevinsku dozvolu ukoliko, uplati doprinose za gradjevinsko zemljište u skladu sa obračunom. U svakom slučaju će vrlo brzo početi da gradi pogon pored pogona kompanije “Sjing Ju”, čiji su jedan od glavnih kooperanata”, izjavio je Radivojević na sednici Skupštine grada Niša.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u Nišu će pogon početi da gradi i jedna austrijska kompanija.

“Odlukom Vlade Srbije taj projekat je proglašen projektom od nacionalnog značaja. Investicija je vredna 40 miliona evra, a omogućiće upošljavanje nešto više od 500 radnika”, izjavio je Radivojević.

Dodao je da će autrijska kompanija graditi fabriku na prostoru izmedju kompanija Imi i Cumtobel. Predstavljaju na skupštinskom zasedanju Program lokalnog ekonomskog razvoja Niša za 2022. godinu, Radivojević je rekao da, taj dokument sadrži oko 90 projekata na kojima KLER radi, koji je, kakao je kazao, postao prepoznatljiv u čitavoj Srbiji po privlačenju stranih investicija.

Programom je predvidjeno, kazao je Radivojević izdvajanje 11 miliona dinara, kao pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima u Nišu koja nabavljaju novu opremu. On je podsetio da mali privrednici i preduzetnici u tom gradu, već šest godina zaredom dobijaju pomoć iz budžeta grada za nabavku nove opreme ili delova opreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Da narod mota kancoregene kablove za 35,000din. I država da plati prvih godinu dana doprinose radnicima i minimalce plate radnicima. Pa bolje dajte nekom Srbinu privatniku da otvori fabriku, više će para i državi da ostane za njene parazite u Skupštini!

  2. Ne mogu da nadjem kinesku kompaniju „Ju Sej“ nigde aj ako moze autor da napise kako se zovu te dve kompanije originalno i ako moze autor da da nesto vise podataka o radu kler. Nemoguce da rade na 90 projekta a ovolika velika nezaposlenost u Nisu. Aj bar da daju koje su fabrike otvorili da znamo gde idu pare iz budzeta. Malo mi je mutan ovaj clanak bez preciznih podataka.
    Hvala unapred

  3. Ајмоооооо! Бело робље- у ред код кинеза за израбљивање и минималац! У златном добу смо- мора да се привређује за брата Сија.

  4. To one fabrike što dobiju donaciju od države pa onda pobegnu preko noći kao Geoks iz Vranja…..lopovska banda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com