Sport

(K)iks na Čairu: Radnički – Radnik 2:2

Radnički i Radnik podelili su bodove u južnjačkom derbiju 7. kola Superlige Srbije. Utakmica je završena sa po dva gola na obe strane.

Na startu prvog poluvremena zapretili su najpre domaći, preko oporavljenog Riote Nome, koji se nije najbolje snašao sa loptom poslatom iz kornera, na 10ak metara ispred gola.

Par minuta kasnije loše je zahvatio loptu i Pavkov, nakon dodavanja Aleksandra Jovanovića.

Ipak, nije se dugo čekalo da neko zatrese mrežu, a za to se pobrinuo golgeter Nišlija, Lazar Arsić, koji je dobro odreagovao nakon pasa Pavkova i pravim rafalom u gornji deo mreže iznenadio Čančarevića na golu Surduličana. Radnički je nakon 14 minuta igre vodio sa 1:0. Arsiću je ovo 4.gol u 7 odigranih kola.

Prva polu-šansa za goste viđena je u 20.minutu, kada je Radović pomalo nesigurno napravio solo prodor u šesnaesterac Radničkog i sapleo se na loptu koju je tom prilikom i dodirnuo rukom, pa je sudija Anđelovski prekinuo ovaj napad.

Igrao se 23. minut a Radnički je imao novu stopostotnu šansu preko raspoloženog Pavkova, koji je pokušao glavom ali je lopta otišla pravo u ruke Čančarevića.

Obe ekipe su pomalo usporile tempo igre pa se na narednu šansu čekalo sve do 40. minuta kada je Zlatanović spustio lepu loptu Frensisu Kjeremehu, koji je pomalo traljavo šutirao iz peterca pa je lopta otišla van okvira gola.

Nakon prokockane šanse uspeli su da izjednače fudbaleri u belim dresovima. Pavlović je asisitirao, a u strelce se upisao Filip Ivanović, koji je glavom matirao Živkovića za 1:1.

Tim rezultatom otišlo se na kratku pauzu.

U 50. minutu oprobao se Slaviša Stojanović, ali njegov šut sa velike udaljenosti završio je u rukama čuvara mreže Radnika.

Kao što je i obećao na konferenciji pred ovaj meč, Milan Pavkov vraća se u golgetersku formu. Upravo je on bio strelac gola u 54. minutu, kada je zahvatio polu-volej pored desne Čančarevićeve stative i maestralnim šutom u suprotan ugao doneo novu radost Meraklijama. Radnički je vodio sa 2:1. Asistirao je strelac prvog gola, Arsić.

Desetak minuta nakon postignutog gola domaći su imali odličnu priliku da dođu do novog vođstva, ali je loše šutirao po zemlji Aksentijević. Na odbijenu loptu natrčao je Golubović, međutim neko od protivničkih igrača blokirao je njegov pokušaj.

Igrao se 76. minut a gosti su došli do novog izjednačenja. Najpre se Zlatanović našao u ofsajdu, koji sudija nije okarakterisao kao takav i iz kojeg je na vreme uposlio svog saigrača Purovića. Zlatanović se potom sudario sa golmanom Nišlija, i dok su obojica ležala na travi, Milan Purović je iskoristio svoju šansu i zatresao mrežu. 15 minuta pre kraja meča, Radnik izjednačava na 2:2.

Na terenu je tokom čitavog drugog poluvremena vladala napetost, u par navrata je neko nekoga “potkačio” i stvarala se gužva. Tako je u 85.minutu Anđelovski nakon prepirke igrača podelio 3 žuta kartona odjednom.

Radnički je nakon ovog remija spao na poziciju niže i sada sam 14 bodova zauzima 5.mesto na tabeli Superlige. Sledi dvonedeljna pauza u prvenstvu.


7.kolo Superlige Srbije: FK Radnički – FK Radnik 2:2 (1:1)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 3000

Sudija: Novica Anđelovski (Goran Beljin, Dejan Potočanin, Bojan Nikolić)

Žuti kartoni: Pavkov, Subić, Aksentijević (Radnički); Kjeremeh, Žakula, Tanasin (Radnik)

Strelci: 1:0 – Arsić (14.minut), 1:1 – Ivanović (41.minut), 2:1 – Pavkov (54.minut), 2:2 – Purović (76.minut) 

FK RADNIČKI: Živković, Stojanović (Mrkić od 77.min), Arsić, Aksentijević, Petrović, Kovačević, Subić (Saša Stojanović od 84.min), Jovanović, Pavkov, Simunović, Noma (Golubović od 46.min).

FK RADNIK: Čančarević, Bulatović, Ivanović, Pantelić, Kyeremeh (Stanković od 84.min), Radović, Pavlović, Pejčić (Žakula od 63.min), Mijić (Purović od 71.min), Tanasin, Zlatanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com