Sport

Kikbokseri Niša proslavili titulu šampiona Srbije

Kik boks klub "Niš" je još jednom postao ekipni šampion Srbije za 2022. godinu.

Kikbokseri Niša su pored 21 titule prvaka Srbije u protekloj godini, imali i dva šampiona Sveta kao i dva šampiona Balkana. KBK “Niš” je proglašen za najbolji klub na sva tri prvenstva Srbije, K-1, low kick i full contakt, kao i apsolutni šampion sa osvojenih 21 zlatnom, 17 srebrnih i 4 bronzane medalje. I na nivou centralne Srbije “Niš” je bio najbolji klub na svim takmičenjima.

Nada i Ivan Krivačević bili su šampioni Balkana, a Srbija najbolja reprezentacija. Na juniorskom prvenstvu Sveta, reprezentativci Srbije iz KBK “Niš”, Nada Krivačević i Janja Savić postali su svetski šampioni. Ivan Krivačević srebrni a Nikolina Stevanović je osvojila bronzu. Srbija je na Svetskom prvenstvu osvojila ekipno 1. mesto u zbirnom plasmanu, kao i 1. mesto u obe discipline K-1 i Low kick-u.

Foto: Kik boks klub “Niš”

“Srbija ne treba da brine za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta, jer je naš kik boks na visokom nivou i zato i jesmo svetska velesila. Srpska škola kik boksa ima preko 100 klubova, u kojima se kvalitetno radi, i ni jedan uspeh nije slučajan”, ističe Srđan Radulović, koji je kao selektor predvodio Srbiju, a inače je i trener Kik boks kluba “Niš”.

Oliver Paunović, počasni predsednik, Srđan Radulović, selektor Srbije i Aljoša Paunović

Pored vrhunskih rezultata u kik boksu, postignuti su i dobri rezultati u Boks klubu “Vitez”, a najvredniji je osvajanje pojasa profesionalnog WBC ŠAMPIONA Mediterana koji je osvojio najuspešniji takmičar kluba Novak Radulović, pobedivši nokautom u 9. rundi u Luganu (SWI) , domaćeg boksera Marijusa Antoniettia. Očekivanja su da se i u 2023. ponove vrhunski rezultati iz predhodne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com