Društvo

Kesten i trešnje u novom parku

U parku preko puta Gradske kuće koji se rekonstruiše zasađeno je sedam novih sadnica kestena i trešnje, a radnike koji rade na ozelenjavanju ove površine i uvođennju novog načina zalivanja parka posetili su gradonačelnik Niša Darko Bulatović, njegov pomoćnik Miloš Milošević i direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

 

Dragoslav Pavlović, direktorj JKP “Mediana”

“Stari park kako ga Nišlije nazivaju dobija novo ruho, ne samo u smislu novih staza već i rekonstrukcijom zelenila. U parku imamo stara stable i po nekoliko decenija, ali će ona ostati sačuvana i orezana, a posadićemo i nova 73 stabla i to lesten, jasen i trešnju. Danas smo zasadili sedam stabala i to će oplemeniti izgled novog parka koji će postati lepše mesto za šetnju”, kazao je Pavlović.

On je dodao da je Direkciji za izgradnju grada već prosleđen dopis za definisanje mobilijara u parku, a u pitanju su klupe i sudovi za otpad.

“Radovi na popločenju biće završeni u narednih pet do šest dana, Mediana nas plati u stopu, izvode i sistem za navodnjavanje”, kaže Miloš Milošević. “Park će postati jedno od najlepših šetališta u gradu, a tome će doprineti i sanacija Hotela Park kao i sređivanje fasade Gradske kuće”.

Milošević je zamolio građane da se strpe do proleća kada će park ozeleniti, a onda mogu da se uvere koliko je vredelo potruditi se oko njegove rekonstrukcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com