Sport

“Kec u Nišu”: Radnički – Vojvodina 1:0

U uvodnom meču 8.kola Superlige Srbije fudbaleri Radničkog dočekali su Vojvodinu na Čairu, pred oko 1500 ljubitelja fudbala. Meč je završen minimalnom pobedom domaćina golom u 85.minutu.

Prvo poluvreme obeležila je borbena igra bez mnogo prilika na obe strane. Gosti su prvi pripretili i nakon dvadesetak minuta igre uputili šut ka golu Ristića. Na asistenciju Đuričina lepo je loptu primio Đurić i uhvatio dobru poziciju za šut,a na ruku mu je išlo i to što niko od igrača Radničkog nije istrčao na vreme. Ipak njegov šut kroz “šupljinu” koja se stvorila u defanzivi Radničkog završio je van okvira gola.

Usledila je potom šansa i u redovima Nišlija. Svojevrsno pojačanje domaće ekipe, koji se nakon duže pauze zbog povrede vratio u tim, Siniša Babić uputio je dobar centaršut ka Bondarenku, a ovaj silovito šutirao sa oko 25 metara po sred gola. Loptu je krajnjim naporom van terena izbacio Rockov.

Posle ove šanse koja je viđena u 32.minutu jedino vredno pomena jeste nešto ranija promena u gostujućem sastavu, kada je umesto povređenog Fofane na teren istrčao Bjedov.

U drugom poluvremenu povratnik Babić napustio je teren a umesto njega istrčao Lazar Ranđelović koji je i stvorio prvu ozbiljniju šansu u tom delu igre. Ipak, Rockov je bio siguran i zaustavio šut fudbalera sa najvećim transferom u istoriji kluba.

U 66. minutu Nermin Haskić je sa ivice aut linije lepo uposlio usamljenog Stojanovića na drugoj stativi, a Caki se lepo namestio i šutirao po zemlji sa male udaljenosti, međutim Saničanin je inervenisao i izbacio loptu van terena.

Caki je sa iste pozicije 2 minuta kasnije šutirao znatno jače ali ovog puta opasnost je otklonio Rockov.

Dočekale su Nišlije i svojih “pet minuta” pred kraj regularnog dela igre, a mreža Rockova zatresla se u 85. minutu. Najpre je Drinčić izveo slobodan udarac sa velike udaljenosti, lopta je pogodila Rockova u telo, a na odbitak naleteo je Bondarenko koji je istu  poslao pravo iza leđa golmana Vojvodine.

Radnički je ovom pobedom osvojio svoj 17. bod i još uvek se nalazi na drugoj poziciji, ispod vodeće Crvene zvezde. U narednom kolu gostovaće Radniku u Surdulici.


8.kolo Superlige Srbije: FK Radnički Niš – FK Vojvodina Novi Sad 1:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Sudija: Nenad Đokić

Gledalaca: 1500

Strelci: 1:0 – Bondarenko (85.min)

Žuti kartoni: Mitrović, Haskić (Radnički), Chouchoumis (Vojvodina)

RADNIČKI: Ristić, Pankov, Todorovski, Stanisavljević (od 46. min Caki Stojanović), Bondarenko, Crnomarković, Haskić, Grbić (od 66.min Mitrović), Drinčić, Babić (od 58.min Ranđelović), Stanković.

VOJVODINA: Rockov, Lazarević, Saničanin, Đurić, Arsić, Fofana (od 36.min Bjedov), Graovac, Chouchoumis (od 55.min Mirkov), Đuričin, Stojković, Okeuhie.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com