Zdravlje

KC Niš zapošljava 641 medicinara za kovid bolnicu u Kruševcu

Klinički centar u Nišu raspisao je oglas za zapošljavanje 641 zdravstvenog radnika čije će radno mesto biti u Kovid bolnici čija se izgradnja završava u Kruševcu.

U oglasu koji je objavljen na sajtu te zdravstvene ustanove navedeno je da će na neodredjeno vreme, sa punim radnim vremenom, posao dobiti 129 doktora medicine, osam diplomiranih farmaceuta i 504 medicinske sestre. Posao će dobiti anesteziolozi, specijalisti pneumoftiziologije, kardiologije, endokrinologije, nefrologije, hematologije, interne medicine, infektologije, ginekologije i akušerstva, opšte hirurgije, urologije, urgentne medicine, otorinolaringologije, neurologije, transfuziologije, radiologije, fizikalne medicine i epidemiologije.

Oglas je raspisan i zbog zapošljavanja osmoro diplomiranih farmaceuta za farmaceutsku delatnost i farmaceuta medicinskih biohemičara za laboratorijsku dijagnostiku.

Osim 349 medicinskih sestara i tehničara opšteg smera, planirano je zapošljavanje i 15 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, dvoje nutricionista i troje farmaceutskih tehničara.

Zainteresovani imaju rok od osam dana, od dana objavljivanja oglasa na sajtu KC Niš da se prijave na konkurs, a o njihovom zapošljavanju odlučivaće komisija koju će formirati niški Klinički centar, s tim što će konačnu odluku o prijemu doneti v.d. direktora te ustanove Zoran Perišić. Svi novoprimljeni zdravstveni radnici imaće šestomesečni probni rad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Nišu da će bolnica u Kruševcu biti završena za 17 ili 18 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com