Virus KoronaZdravlje

KC Niš – Porođena žena čiji je muž u izolaciji zbog sumnje na koronavirus

U Kliničkom centru Niš, noćas nešto pre ponoći, uz primenu svih zaštitnih mera porođena je žena čiji se suprug nalazi u izolaciji zbog sumnje na koronavirus. Majka i beba su dobro, potvrdio je za Niške Vesti PR Kliničkog centra Niš Nikola Marković. 

Nišlijka I.T. (37) čiji je suprug pod sumnjom na koronavirus u izolaciji javila se noćas Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu. Tvrde da su prilikom porođaja primenjene sve mere zaštite propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije i algoritmi Ministarstva zdravlja.

“Žena je u devetom mesecu trudnoće kasno sinoć došla na Ginekološko-akušersku kliniku, a uz sve propisane mere porođena je prirodnim putem. Na svet je donela devojčicu tešku 3050 grama, dugu 50 centimetara. Majka i beba su dobro i smeštene su u izolacione bokseve na ginekologiji radi njihove, ali i zaštite ostalih pacijenata, kao i zdravstvenih radnika. Ostaće tu do daljeg po proceduri”, rekao je za Niške Vesti PR KC Niš Nikola Marković.

Uprava KC Niš čestitala je porodici i posebno pohvalila ženu jer je pokazala izuzetnu društvenu odgovornost – sve je otvoreno i na vreme rekla osoblju, došla je sa maskom i dočekana je uredno, po svim standardima i propisima. 

“Mi smo potpuno spremni za sve, pa i za ovakve slučajeve. Sve smo radili i radimo po instrukcijama Svetske zdravstvene organizacije”, zaključuje Marković.

Foto: I.M.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com