HronikaZdravlje

KC Niš demantovao navode Jelene Lazarević. U Srbiji dijagnostikovan kancer, a u Švedskoj uverena da je potpuno zdrava

Uprava niškog Kliničkog centra demantovala je optužbe Aleksinčanke Jelene Lazarević (42) koja tvrdi da joj je postavljena pogrešna dijagnoza i da je nesavesno lečena. Njoj su lekari u Nišu dijagnostikovali kancer grlića materice sa metastazom, ali su je doktori u Švedskoj, navodno, uverili da je potpuno zdrava.

Iz KC Niš su poručili da su tvrdnje Jelene Lazarević neosnovane i netačne, te da je dijagnoza postavljena na osnovu analiza. Ističu i da je greška mogla da se dogodi isključivo zbog nalaza biopsije iz privatne klinike.

“Ukoliko se ponovnim pregledima u zdravstvenim ustanovama Republike Srbije utvrdi da pacijentkinja nema karcinom, jedino objašnjenje za to je pogrešan HP nalaz biopsije. On je koincidirao sa kliničkim nalazom i nalazom magnetne rezonance, a u smislu hronične, stare i dugotrajne upale grlića materice, što opet nije odgovornost KC Niš”, navode iz Kliničkog centra.

U KC Niš tvrde da se nalaz biopsije koji je urađen u privatnoj poliklinici podudarao sa kliničkim nalazom i nalazom magnetne rezonance. Ističu i da su histopatološke analize iz dve privatne klinike pokazale da ima isti tip karcionoma.

“Nakon njenih tvrdnji da su joj lekari dijagnostikovali pogrešno kancer i to dva različita tipa, rađena je i revizija HP nalaza, 30. novembra 2017, nakon koje je utvrđeno da se radi o identičnim tipovima karcinoma”, navode iz Kliničkog.

Određena terapija bila je, kažu, adekvatna njenom zdravstvenom stanju, čak i u slučaju da promena ustanovljena na njenoj materici nije maligna. Obrazlažu i da su joj predočili da je karcinom zahvatio i mokraćovod, zbog čega je bilo rizično da je operišu. Pokušali su, kažu, i da joj objasne zašto je opasno uraditi operativni zahvat:

“Ako se uđe u operaciju koja ne garantuje potpunu radikalnost, samo se pogoršava stanje i onemogućava zračenje”, navodi se u saopštenju.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi insistiraju i da na uvid dobiju svu zdravstvenu i medicinsku dokumentaciju iz Švedske, gde su lekari Jeleni, kako ona tvrdi, konstatovali da ne boluje od karcinoma na grliću materice. Međutim, kako je Lazarevićeva objasnila, ona zvaničnu dokumentaciju iz Švedske ne poseduje jer se vratila u Srbiju ne želeći da više boravi u inostranstvu. Tako nije imala osnova da dobije svoju medicinsku dokumentaciju zvaničnim putem.

Lazarevićeva je, podsećanja radi, odbila lečenje propisanom terapijom, tvrdeći da lekari zračenjem žele da unište dokaze pogrešne dijagnoze. Pitajući se kako je i dalje živa, ako su joj prognozirali da je jednom nogom u grobu, februara ove godine je odletela za Malme gde je tražila azil. Švedski lekari su, prema njenim rečima, utvrdili da ne boluje od kancera.

LAKO ĆE SE UTVRDITI ISTINA

ALEKSINČANKA Jelena Lazarević prokomentarisala je demanti Kliničkog centra.

“Lako se može dokazati istina. Ja imam pločice i uzorke iz privatne klinike, samo treba da se uradi DNK i da se dokaže da li su oni moji ili ne. Već ovih dana potrudiću se da dobijem papire iz Švedske da dokažem da sam zdrava”, rekla je Jelena Večernjim Novostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com