Sport

KBS Naisus proslavio 8. rođendan na Vlasini

Nedavno održani kamp na Vlasini ponovo je s ponosom poneo epitet međunarodnog, okupivši 80 učesnika iz Srbije, Bugarske i Makedonije. U okviru istog održano je i takmičenje u nedelju 5.avgusta, datuma koji je bio posebno važan za takmičare niškog KBS Naisus-a.

5.avgust predstavlja slavljenički datum i 8 godina rada KBS “Naisus”. Za taj period, KBS Naisus se okitio sa čak 953 medalja, od čega 472 zlatne, 271 srebrna i 210 bronzanih, kao i 21 peharom za ekipni plasman.

“Bez obzira na mogućnosti veoma često svedene na minimum, uspesi i aktivnosti koje KBS Naisus ostvaruje grniče se sa nestvarnim. Radom i zalaganjem čelika Kluba, ali i predanosti članova, uspevamo da ostvarimo više nego odličan uspeh. Uzeto je učešće na čak 138 takmičenja, od čega je većina imalo međunarodni karakter a među istim je bilo i prvenstva Balkana, Evrope i sveta. Pored mladih talenata i onih pred kojima je svetla budućnost u tekvondo sportu, najistaknutiji takmičar jeste Uroš Mitrović, koji je od 2014.god. član Tehničke reprezentacije i do sada je kao takav osvojio 10 odličja – 6 zlatnih i po 2 srebrne i bronzane na šampionatima Balkana, ali i 9.mesto na Evropskom odnosno 12.mesto na Svetskom prvenstvu.” s ponosom je rekao prvi čovek KBS Naisus-a Milan Anđelković.

Uspešno smo priveli kraju ovogodišnji Kamp na Vlasini. Upućena je i zvanična zahvalnost u obliku plaketa UTR „MM Narcis“, koji nam već treću godinu za redom pruža više nego odlične uslove za pripreme naših sportista, ali i ogromnoj pomoći Beogradskom tekvondo savezu, bez kojih zaista ne bismo uspeli. Pored pomenutih, zahvalnost dugujemo i dr Maji Ničić, koja je budnim okom pratila svaki trening i reagovala kada je to bilo potrebno; ali i psihologu Mirašu Čukiću na svim stručnim i prijateljskim savetima – dodao je trener Naisusa Nebojša Anđelković. 

U nameri da postane tradicionalni, kamp na Vlasini održan je po treći put od strane TK Ares-a u koorganizaciji sa KBS Naisus-om, da bi ove godine uloge bile zamenjene. Rad na kampu je unapređen i korišćenjem elektronske opreme, što predstavlja trenutno aktuelnu opremu, koja se koristi i na svetskim i evropskim prvenstvima.

Ono što očekuje Naisus u narednom periodu jeste finiširanje kondicioniranja za takmičarski već prepun septembar – Balkansko prvenstvo (14.-16.septembar – Bukurešt, Rumunija), KUP Srbije (22.-23.septembar – Beograd) i Otvoreno prvenstvo Vojvodine (30.septembar – Novi Sad), ali i nekoliko značajnih međunarodnih seminara, koji će upotpuniti pripremni period.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com