Sport

KBS Naisus osvojio 3 bronze na Svetskom školskom prvenstvu

  Klub borilačkih sportova „Naisus“ bogatiji je za 3 bronze sa Svetskog školskog prvenstva, koje se održava u Beogradu od 11. do 19.septembra.

Međunarodna školska sportska organizacija okuplja oko 130 Nacionalnih školskih sportskih organizacija iu više od 40 sportova .Do sada su organizovana brojna takmičenja, ali Svetsko školsko  prvenstvo održano je prvi put ove godine za 14 sportova, među kojima je bio i tekvondo za uzrast od 13 do 15 godina.

U okviru Tehničke reprezentacije Srbije pozvane su Lena Veljković i Jelena Stevanović. Imajući u vidu da je ovo Svetsko školsko prvenstvo, to učešće predstavlja veliku čast. Takođe mora da se uzme u obzir i činjenica da se u više sportova takmiči pa to podseća na Univerzijadu. 3 bronzane medalje predstavljaju izuzetan uspeh za sve nas – takmičare, Klub, škole, Grad Niš. Upravo zbog toga se i nadamo da će Grad Niš i dalje pomagati jer samo tako možemo do ostvarenja zacrtanih planova. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Najbolje kotirane kadetkinje su Jelena Stevanović i Lena Veljković, kojima su prepreke od zlatnih medalja predstavljale takmičarke iz Ukrajine i Meksika.

“Više sam nego zadovoljna postignutim uspehom. Moram da naglasim da su vidno nedostajala okupljanja reprezentacije. Sigurna sam da bi bolje ocene postigli a ko zna verovatno i bolji plasman. To se naročito odnosi na parove i timove. Ja sam nastupila u timu zajedno sa Julijom Trifković (TK Kobra – Beograd) i Mašom Jovanović (TK Imperium – Zemun) ” , saopštila je Lena Veljković.

“Ovo je veliko i novo iskustvo za mene, bez obzira što sam u Hali sportova (sada „Ranko Žeravica“) nastupala mnogo puta. Prvi put sam se upoznala sa nekim iz Meksika, Ukrajine, Nepala, i sl. Nedostatak reprezentativnih treninga ali i takmičenja, pojačao je tremu. Time sam za malo bila lošija od meksikanke Carol Marisel Sanchez Alvarado i ukrajinke Viktoria Lavreniuk. Nakon bronze u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila sam i bronzu u paru zajedno sa Rastkom Popovićem (TK Vidikovac – Beograd) ” , rekla je Jelena Stevanović.

Prema rečima glavnog trenera,  KBS Naiusus- a, na spremnost i usklađenost drugih reprezentacija, kao i njihovo navijanje, može se samo zavideti. Takođe se može uvideti i ulaganje i posvećivanje pažnje od strane njihovih saveza. Jednobrazno obučeni timovi se uveliko razlikuju od naših takmičara, koji su došli u bojama svojih klubova. Bez obzira na pomenuto, 3 bronzana odličja su velika stvar.

Nadam se da su ovim uspehom naši takmičari na korak od predstojećeg Evropskog prvenstva u Portugalu, zaključio se glavni trener KBS Naisus-a, Nebojša Anđelković.

Klub borilačkih sportova Naisus u narednom periodu učestvovaće na Kupu Srbije, koji se održava 2. i 3. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com