Sport

KBS Naisus najbolji na tehničkom Kupu Srbije

Sedmočlana ekipa Naisusa okitila se sa 11 medalja (šest zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana) na tehničkom Kupu Srbije. Ovaj rezultat rangirao je KBS Naisus na sam vrh Kupa, te su osvojili i pehar za 1. mesto u ekipnom plasmanu.

Jelena Stevanović osvojila je dve zlatne medalje, po jednu zlatnu i srebrnu osvojili su Uroš Mitrović i Lena Veljković, dok se Nebojša Anđelković okitio jednom zlatnom medaljom. Srebrne medalje sa takmičenja donele su Tašana Petrović i Maša Ničić, a Isidora Petrović osvojila je zlato i bronzu.

„Neizmerno sam srećna što smo zajedno sa Lenom i Isidorom uspele da potvrdimo rezultat sa Balkanskog šampionata i time dokažemo da smo trenutno najbolje. Takođe sam veoma zadovoljna uspehom i u pojedinačnoj konkurenciji, čime sam potvrdila titulu državnog prvaka, ali i dala do znanja da me i od naredne godine čelnici reprezentacije imaju u vidu. Ko zna, možda se pojavim i u timu za Svetsko prvenstvo u Danskoj 2020. godine“, rekla je Jelena Stevanović.

Foto: Nebojša Anđelković; KBS Naisus

Medaljama i peharom takmičari Naisusa potvrdili su da rezultat sa Balkanskog prvenstva nije bio slučajan, ističe glavni trener kluba Nebojša Anđelković.

„Pehar za 1. mesto u ekipnom plasmanu, više je nego dovoljan uspeh, imajući u vidu da će tek takmičari Naisusa osvajati odličja na ovakvim ali nadam se i većim takmičenjima. Takođe moram naglasiti da je još par takmičara trebalo da nam se priključi ali usled finansijskih nemogućnosti, tu priliku nisu imali. Nadam se da se to neće dešavati u budućnosti ali to uveliko zavisi od čelnika Grada Niša, kao i pomoći opština“, rekao je Anđelković.

U narednom periodu takmičare Naisusa očekuje završno kolo Lige Grada Niša.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close