Društvo

Kazne za vozače koje prikrivaju tablice

U cilju pojačane zaštite javnih zelenih površina, zelenih površina oko objekata javne namene i zelenih površina u javnom korišćenju, kao nova odluka o komunalnom redu, propisana je zabrana parkiranja na pomenutim površinama, ali i kazne za vozila čija je registarska oznaka neprepoznatljiva ili nečitka, izjavio je predsednik Skupštine grada dr Boban Džunić na održanoj sednici Skupštine. Kazne će se kretati u visini od 5.000 do 10.000 dinara.

Foto: N.P.

“Propisuje se zabrana ostavljanja, zaustavljanja i parkiranja vozila na javnim površinama čija je registarska nalepnica ili registracija neprepoznatljiva i nečitka. Dešava se da to bude iz nehata, ali nekad postoji i namera da se zamagli tablica i na taj način se onemogućava ih gradskim institucijama da ih  prepoznaju i naplate kaznu”, kazao je dr Džunić.

Predsednik Skupštine istakao je da se novim izmenama zabranjuje deponovanje građevinskog materijala i postavljanje građevinske skele na javnim površinama bez pribavljenog održavanja nadležne institucije, za šta su takođe predviđene novčane kazne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com