Kultura

“Kazabalkan” pozorišta “Zoran Radmilović” u Narodnom pozorištu u Nišu

U sredu, 14. oktobra, sa početkom u 20 časova, u Narodnom pozorištu Niš biće odigrana predstava “Kazabalkan”, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara. Predstavu je po motivima teksta Gorana Stefanovskog dramaturški obradio i režirao Irfan Mensur.

 

“Predstava „Kazabalkan” nudi sećanje na ono što smo prošli devedesetih godina prošlog veka, ali se ne obračunava sa određenim ljudima, pojavama i narodima već prikazuje besmisao događaja iz kojeg smo izašli trajno oštećeni. Međutim, ljubav kao najveća pokretačka snaga prevazilazi najveće životne probleme.”

U predstavi igraju: Miloš Đuričić, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Nataša Petrović, Viktorija Arsić, Ivana Bartunjek i Hana Milošević.

Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović”

Premijerom predstave „Kazabalkan” biće zatvoren 29. Pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića”, koji će biti održan u Zaječaru bude od 16. do 23. oktobra, na kome će učestvovati Narodno pozorište Niš, predstavom “1789”, čije izvođenje je planirano za 19. oktobar.

Ulaznice za predstavu “Kazabalkan” mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakog dana u periodu od 10 do 20 časova, po ceni od 500 dinara (cena sa popustom – 300 dinara za studente, đake i penzionere).

Ulaz na predstavu moguć je uz korišćenje zaštitnih maski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com