Društvo

Kasni se sa izgradnjom stanova za pripadnike snage bezbednosti. Politika kriva, tvrdi ministar

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u niškom Naselju Stevan Sinđelić kako je najavljeno, tebalo je da budu završeni do marta ove godine, međutim to se neće dogoditi, a ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović kaže da je za kašnjene kriva politika.

Izgradnja stanova počela je početkom 2019. godine. Rok za izgradnju bio je godinu dana. Nakon toga ministar Momirović rekao je u Nišu da je novi rok 6. oktobar 2021. Ni taj rok nije ispoštovan. Ni danas sa sigurnošću nije mogao da potvrdi kada će pripadnici snaga bezbednosti dobiti ključeve novih stanova.

 

Tomislav Momirović, ministar aobraćaja, građevinarstva i infrastrukture

“Mi imamo izvesna kašnjenja koja se ogledaju u nedeljama, a možda i u mesecima. Trebali smo da završimo do marta, a verovatno ćemo završiti do maja. Problemi se ne odnose na aktivnosti građevinskih radnika, niti administracije, već na izvesne političke probleme koje mi imamo sa partnerima koji izvode te radove. U pitanju je građevinska kompanija iz jedne naše prijateljske kompanije i mi ne možemo da budemo restriktivni kakvi bi bili da su okolnosti drugačije. Iskomunicirali smo sa svim ljudima koji su kupili te stanove po benificifranim cenama, odvojili smo dodatna sredstva kako bi njima nadoknadili taj gubitak, ali budite uvereni da će ipak ti radovi biti završeni u kratkom roku”, kazao je ministar.

Na teritoriji Srbije Ministarstvo gradi 7.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a u Nišu 190.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com