Društvo

Karte za bazen najboljim đacima, studentima i sportistima

Grad Niš je najbolje učenike osnovnih škola, najbolje studente niškog Univerziteta i najbolje sportiste, njih 263, koji su istovremeno i stipendisti grada Niša, nagradio sa kartama za bazen do kraja sezone. Karte su najboljima podelili gradonačlenik Niša Darko Bulatović i većnik Branislav Kačar koji je resorno zadužen za sport.

„Ovo je samo jedna od stvari koje radimo za naše najbolje đake, studente is portiste“, kaže Branislav Kačar. „Grad za njih tokom godine izdvaja i sredstva za stipendije, ali ih dodatno motivišemo i nagrađujemo za njihov uspeh i kroz različite projekte. Na taj način im stavljamo do znanja da grad vodi računa o njima, da prati njihov rad, ali i da su nam jako značajni jer su oni ti koji će u budućnosti nositi razvoj ovog grada“, istako je Kačar.

On je dodao da na ovaj način grad zajedno sa mladima promoviše i zdrave stilove života i baviljenje sportom.

„Ovo nije prva nagrada, pored onih redovnih kojima grad nagrađuje najbolje đake, studente i sportiste“, dodao je Kačar. „Podesćanja radi, početkom godine najbolji studenti su o trošku grada boravili u školu skijanja na Kopaoniku“, kazao je Kačar, a gradonačelnik Niša je dodao da ovo nije kraj i da se grad neće zaustaviti na ovome.

Foto: www.ni.rs

„Podelili smo stipendidistima grada i karte za koncert Nemanje Radulovića koji je izazvao veliko interesovanje među Nišlijama jer se radi o našem Nišliji koji je svetski poznati virtuou na viloni. Približavaju se i Filmski susreti, a grad je odlučio da i za ovu manifestaciju nagradi najbolje učenike, akademce i sportiste besplatnim ulaznicima“, istako je Bulatović.

Foto: www.ni.rs

„Stipendista sam grada Niša za ovu godinu, a sada dobijam i karte za bazen.To je veliki podsticaj za sve studente. Karte ću maksimalno iskoristiti u pauzi učenja, da se družim sa prijateljima i uživam u vrelim letnjim danima. Na ovaj način negujemo i zdrave stilove života, a rekreativno se bavimo i sportom“, kaže Katarina Mitić, student Medicinskog fakulteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com