Kuhinjica

Karfiol u brioš hlebu (VIDEO) – Gijom Iskandar osmišljava recepte za kuvanje kod kuće

Gijom Iskandar, francski šef i dobitnik Mišelin zvezde, koji već neko vreme radi u elitnom beogradskom restoranu, rešio je da pozove ljude na odgovorno ponašanje u vreme korona virusa.

Prvi put u svojoj karijeri, od početka vanrednog stanja, obilazi prodavnice i na osnovu sastojaka koji su nam svima dostupni osmišljava recepte za obroke koje možemo pripremiti sami, kod kuće, a koji će nam dati ugođaj luksuznog restorana.

Foto: Instagram langousterestoran

-Gijomov recept za karfiol u brioš hlebu-

Sastojci za brioš:

550 gr brašna
6 jaja
200 gr putera (sobna temperatura)
40 gr kvasca
15 gr soli

Sastojci za sos:

2 glavice luka
200 gr kulena
100 gr ajvara
500 gr paradajz soka
25 gr mlevene ljute paprike
3 čena belog luka

Ostali sastojci:

Karfiol
Maslinovo ulje
Začinsko bilje
So, biber
150 gr krem sira

U posudu ubaciti sve sastojke za brioš i dobro mutiti mikserom, dok se masa ne odlepi od ivice (oko 10 minuta). Nakon toga, ostaviti testo da odstoji 15 minuta.

Za to vreme ceo karfiol staviti u hladnu zasoljenu vodu (1l vode/10g soli) sa začinskim biljem i belim lukom. Kuvati do tačke ključanja, kada se karfiol vadi iz vode i ostavlja da se ohladi u frižideru.

Testo premesiti sa malo brašna i obložiti oko ohlađenog karfiola, premazati žumancima i peći na 200C, 45 do 55 minuta.

Za pripremu sosa propržiti crni luk i dodati kulen, paradajz sok, ajvar i mlevenu papriku. Kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta i procediti sos.

Karfiol seći na kriške, servirati sa sosom i krem sirom.

Tokom perioda korona virusa, kako bi što više olakšao ljudima boravak kod kuće Gijom će na instagram kanalu  @langousterestoran objavljivati recepte jednostavne za pripremu koju je osmislio ovim povodom. Naravno, sve uz haštagove #stayhome i #staysafe.

Prijatno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com