Zdravlje

Kardiolog UKC Niš razrešen funkcije zbog istupanja na društvenim mrežama

Načelnik Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Bojko Bjelaković razrešen je danas sa te funkcije, saznaje agencija Beta u UKC.

Bjelaković je razrešen funkcije na kolegijumu UKC-a nakon što je obelodanjeno da je jedan od administratora vajber grupe koja za lečenje korona virusa preporučuje lek ivermektin, koji je kod nas registrovan samo za lečenje životinja.

Prema nezvaničnim informacijama, protiv Bjelakovića biće pokrenuta pravna procedura na Medicinskom fakultetu u Nišu, zbog njegovog istupanja na društvenim mrežama i vajber grupama.

Bjelaković se nalazi i u timu pedijatara koji rukovodi organizacijom „Lekari i roditelji za nauku i etiku“.

Ova organizacija takodje preporučuje lečenje ivermektinom osoba koje imaju simptome korona virusa i protivi se vakcinaciji dece.

Aktivisti organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ nedavno su u Nišu na više lokacija prikupljali potpise protiv vakcinacije dece

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Autori leka ivermektin dobili su nobelovu nagradu za medicinu 2015g. jer su njime iskorenili dve teške bolesti kod ljudi u Africi. Indija je iskorenila koronu pomoću njega i HCQ. Samo su naši medicinari toliko pametni da lek ne daju ljudima. Ko je ovde zatucan i primitivan, oni koji leče jeftino i efikasno ili oni koji daju preskup kineski eksperintalan lek sa nepoznatim posledicama?

  2. Ostavite coveka na miru on samo goce da pomogne ljudima da prezive ovo sto nas je snaslo sramato takve ljude hapsite a one sto treba da uhapsite nesmete

  3. Cast i obraz zive dovjeka i humanost i hrabrost doktora Bojka bit ce zapamceni ! Nislije , a i ostali , masovno podrzite doktora …

  4. Primereno kazniti zbog lažnih informacija i dezinformidanja naroda. Maksimalna kazna za primer i opomenu!

  5. Lek ivermektin je dozvoljen u nekim zemljama, ali kod nas ne! Samo vakcina i nista drugo moze da nas izleci. Za sve druge bolesti se uzimaju i drugi lekovi, a ne samo vakcina. Koja propaganda da bismo se svi vakcinisali. Koja prinuda i ucena! I koja laz kad su u pitanju same vakcine – sve nedovoljno ispitane i eksperimentalne stvorene da se zaradi na njima.

  6. Dr.Bojko Bjelakovic prvo dobar covek drug izbaciti ga sa mesta nacelnika zbog drustvenih mreza ?suludo sacuvaj Boze treba dovesti ulizice poltrone a one koji misle svojom glavom oterati u logor kuda ide ovaj svet ?

  7. Čisto informacija iz prve ruke,lek Ivermektin je dozvoljen i preporucuje se u Severnoj Makedoniji od januara.Moze se normalno dobiti u apoteci na recept i kosta oko 3e…Velika podrška za doktora

  8. Samo ko misli dupetom I ko sa njima ide on je podoban koliko ja znam Bojko je vakcinisani a protivi se kao pedijatar vakcinaciji dece I olosi ga smenise cudo ga na goli otok ne poslase ,drz se druze znam da si sto POSTO ispravan I dobar covek …

  9. Stručnjak se za dlaku provukao i spasio posle njegovog izvinjenja, da ne bude izlupan – zbog verbalnog napada i fizičke pretnje mom članu uže porodice na radnom mestu pre par godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com