DruštvoRegion

„Karavan“ inspekcijskih službi u Merošini i Aleksincu

Akcija Nišavskog upravnog okruga „Karavan“ inspekcijskih službi, bio je u poseti opštinama Merošina i Aleksinac. Načelnici i šefovi inspekcijskih službi razgovarali su o problemima i načinima rešavanja sa predstavnicima lokalnih samouprava, načelnicima opštinskih uprava i direktorima javnih preduzeća u ovim opštinama.

„Karavan“ na čelu sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski, upoznavao se sa problemima lokalnih samouprava, ali i nudio rešenja i pravne savete predstavnicima lokalnih samouprava, službenicima i direktorima javnih preduzeća.

Sastanak u skupštinskoj sali opštine Merošina trajao je više od 2 sata. Na tom sastanku novo rukovodstvo opštine moglo je da se upozna sa svim propustima i nedostacima u radu opštinske uprave, javnih preduzeća, školske uprave i Doma zdravlja.

Puno problema u Merošini

U skoro svim slučajevima načelnici i inspektori iz različitih oblasti izneli su propuste i neispunjavanje obaveza od strane lokalne samouprave i direktora kako javnih preduzeća tako i iz oblasti zdravlja i obrazovanja.

Načelnici inspekcija u poseti opštini Merošina

Jasno nam je da je stanje loše, tražili smo malo vremena kako bi smo otklonili nedostatke i ispravili nepravilnosti. Za nešto smo danas prvi put čuli, kao što je problem sa rentgen aparatom i uopšte čitavim Domom zdravlja u Merošini, učinićemo sve da u zadatom roku dovedemo stanje u red„-rekao je Saša Jovanović predsednik opštine Merošina za Niške Vesti.

Načelnica Dragana Sotirovski predložila je predstavnicima lokalne samouprave u Merošini da za 6 meseci održe još jedan ovakav sastanak, na kome će biti prezentovani rezultati, s’ obzirom da je novo rukovodstvo u Opštini, a da im Okrug stoji na raspolaganju u smislu saveta i instrukcija kako da stanje dovedu u red.

Zaključak sastanka u Merošini je da lokalna samouprava ima 6 meseci da ispravi nedostatke i postavi sve sisteme na zdrave noge, a u suprotnom opštini Merošina prete kazne i zatvaranja nekih ustanova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com