Društvo

Karavan gradonačelnice obišao Adu Ženevu i Jelašnicu (FOTO)

Dragan Sotirovska i njeni saradnici obišli su danas naselje Ženeva i sportsko rekreativni-kompleks Ada Ženeva u Niškoj Banji i Jelašnicu i sa meštanima razgovarali o rešavanju za njih prioritetnih problema, pre svega u oblasti putne infrastrukture.

Sotirovski je kazala da je grad u naselju Ženeva već uradio jednu ulicu koju su meštani tražili, a ostale su još tri, ali njihovo asfaltiranje zahteva rešavanje pravno-imovinskih odnosa.

„Očekivali su i očekuju pomoć grada oko uređenja sportskih terena pored Nišave i pre svega presecanje jedne velike ulice da bi naselje imalo i ulaz i izlaz. Dogovorili smo se da to rešimo odmah po rešavanju imovinskih odnosa“, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da su u Jelašnici skoro godinu dana radili na pripremi dokumentacije za izgradnju terena za fudbal, a stanovnici tog kraja trebalo bi da uskoro dobiju i kanalizacionu mrežu. Sotirovski je meštanima obećala pomoć grada oko sanacije Doma boraca i oko legalizacije kuća kako bi mogli da se bave seoskim turizmom. Predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković izjavio je da opština, zajedno sa meštanima Ženeve radi na uređenju istoimenog sportsko-rekreativnog centra pored Nišave.

„Pre oko 20 godina tu je izgrađen sportsko-rekreativni centar, ali dugi niz godina niko nije ulagao i vodio računa o njemu. Uz pomoć meštana i grada uspeli smo da uredimo 70 odsto centra. Osvežili smo teren za mali fudbal i odbojku, a uz pomoć donatora i naših sredstava uređujemo teren za basket.

Ženevu očekuju još četiri letnjikovca“, kazao je Živković. On je istakao da je uz pomoć Direkcije za izgradnju grada Niša postavljen poslednji habajući sloj u Ulici cara Konstantina.

„Uz pomoć udruženja „Kantena mundi“ obezbedili smo sredstva za izgradnju spomen biste Ljubiše Samardžića koja će se nalaziti uz samo šetalište. Uz pomoć grada dobijamo donaciju 130 kvadrata dečijeg mobilijara koji će se takođe nalaziti pored šetališta. Pri kraju su radovi na zameni kružnih klupica i osvetljavanja celog donjeg parka“, kazao je Živković. Siniša Vitas iz Jelašnice rekao je da su meštani tog sela dobili dozvolu za gradnju fudbalskog terena i svlačionica.

Prema njegovim rečima, teren će biti izgrađen po standardima za više rangove takmičenja, a u nastavku ima dovoljno prostora za izgradnju i manjih terena poput terena za mali fudbal ili tenis.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com