Sport

Karatisti „Elida“ za samo sedam dana osvojili deset medalja

Karatisti niškog Karate kluba „Elid“ postigli su odlične rezultate i vratili se sa pregršt medalja sa Seniorskog prvenstvu Srbije i Kupa KSUS za kadete, juniore i seniore, održanog samo nekoliko dana nakon Drzavnog prvenstva u Čačku. Na drzavom prvenstvu, a potom i na Kupu Srbije karatisti ovog kluba osvojili su deset medalja i to cetiri zlatne, tri  srebrne i isto toliko bronzanih.

Kata tim „Elida“ u čijem sastavu su bili Andrija Stanković, Dimitrije Ristić i Lazar Rajković osvojio je srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji, a Andrija Stanković osvojio je bronzanu medalju na Seniorskom prvenstvu Srbije.

Na Kupu KSUS Andriji Stankoviću pripala je zlatna medalja, zlatom se okitio i kata tim u seniorskoj konkurenciji – Andrija Stanković, Dimitrije Ristić, Lazar Rajković.

“Takmičenja su bila jedno za drugim sa malim razmakom, ali nismo se umorili, a pokazalo se da smo već posle Državnog prvenstva ušli u pravu formu. Rezultat su medalje koje smo osvojili”, kaže najskusniji među takmičarima Andrija Stanković. “Drago mi je da se u Niš vraćamo sa ovim brojem medalja, jer smo dokazali da ni vanredna situacija kao ni dugo odsustvo iz sale nije moglo da nas uspori”.

Foto: Karate klub Elid

Do zlata je stigao i kata tim kadetkinje-juniorke – Lana Miskovski, Nađa Tomović, Ljubica Županjevac i kata tim kadeti-juniori – Vidak Dimitrijević, Milijan Stojičić, Mihajlo Stojanović.

Nađa Tomović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji kadetkinja, dok je Vidak Dimitrijević do srebra stigao u kategoriji juniora.

Lazar Rajković osvojio je treće mesto u kategoriji juniora, a Dimitrije Ristić treće mesto u kategoriji seniora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com