RegionVideo

Kapitalni projekti očekuju Opštinu Merošina u narednoj godini (VIDEO)

Opština Merošina, zbog situacije sa koronavirusom, u ovoj godini nije uspela da realizuje sve projekte koje je planirala, ali ipak velika većina, bitnih za stanovnike ovog kraja, jeste realizovana.

Uređeni su putevi u vrednosti od 113 miliona dinara. To je invensticija koja je ovoj Opštini stigla od “Puteva Srbije” i nadležnog Ministarstva, ali je uspela i iz sopstvenog budžeta za te namene da izdvoji još 30 miliona dinara, rekao je predsedik Opštine Saša Jovanović.

“Uspeli smo da uradimo put u Konvanluku dužine 2,2 kilometara, i to je nakon 50 godina prva invensticija u Konvanluku”, istakao je Jovanović.

U ovoj opštini usvojen je i Predlog budžeta za 2021. godinu. Predviđena sredstva u budžetu su 441 milion, što je za oko 20 miliona više u odnosu na ovogodišnji.

“Budžet smo planirali tako da bude realan, a da sredstva budu namenjena za nešto što možemo da uradimo. Nekoliko kapitalnih projekata su predviđena budžetom. Jedan od njih je svakako vodosnabdevanje na teritoriji Opštine Merošina. U toku je izrada projekta. Tendersku dokumentaciju smo završili. Projekat radi firma “Velika Morava” iz Beograda. Katastarski deo je odrađen, izrada projekta je u toku i nadam se da će stići ovih dana kako bi mogli da ga predamo Kancelariji za javna ulaganja”, kazao je Jovanović.

Opština Merošina je već aplicirala projektom za rekonstrukciju Osnovne škole “Jastrebački partizani”. Vrednost projekta je 43 miliona dinara. Nadaju se da će dobiti sredstva od Ministarstva prosvete, ali ono što je sigurno projekat za izgradnju novog vrtića od 700 kvadrata je odobren.

“Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara. Vrtić će biti na dva nivoa od po 350 kvadrata i u njemu će biti mesta za 85 dece”, rekao je Jovanović.

Izgradnjom vrtića Opština Merošina više neće imati mališane koji čekaju na listi za prijem u vrtić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. A pitanje za predsednika opstine sta se desava sa putem kroz selo batusinac? Kad ce putevi da se asfaltiraju. Veliko selo sa puno medicinara, puno medicinskog osoblja klinickog centra nis.

  2. Kad srede veliki bazen na Oblacinskom jezeru i bude par hiljada ljudi na njemu onda mogu da kazu da su uradili nesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com