Izbori 2020Politika

Kapetan Dragan: “Idem na izbore sa svojom listom!”

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan najavio je učešće na predstojećim republičkim izborima sa listom koja nosi njegovo ime.

„Kao poslanik u republičkom parlamentu biću glas Srba koji su bez ikakvih proverljivih dokaza osuđeni i zatočeni u raznim zatvorima, samo zato što su Srbi“, rekao je Vasiljković u Nišu gde je održan radni sastanak sa sledbenicima njegovih ideja.

 

Dragan Vasiljković je proveo trinaest i po godina iza rešetaka, kako kaže, bez ijednog proverljivog dokaza, čekajući optužnicu jedanaest godina. Iza sebe je ostavio još 62 Srbina, koji već godinama trunu po hrvatskim zatvorima.

„Oni misle da ih je Srbija zaboravila, a istina je da Srbija za njih nikada nije ni čula. Obećao sam da ću biti njihov glas u Skupštini Srbije, da se više nikada ne dogodi da neki Srbin može biti uhapšen i osuđen na dugogodišnju robiju bez proverljivih dokaza, a da za to Srbija ne zna“, ističe Vasiljković.

 

 

Foto: S.P.

U Srbiji danas postoji volja da se spreče postupanja hrvatskog pravosuđa prema ljudima srpske nacionalnosti i da se uspostavi sistem u kojem Hrvatska neće moći da zloupotrebljava svoje zakone na način na koji je to radila do sada.

„Nemam nameru da se bavim kompletnim spektrom politike  jer je za to potrebna stranka. Ja je neću osnivati. Mene isključivo zanima odbrana, prvenstveno ljudi koji čame po hrvatskim zatvorima, kao i odbrana Srba na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori i širom dijaspore. Imam obećanje državnog aparata da te Srbe nećemo ostaviti na cedilu i da postaviti protokole kako bismo reciprocitetno mogli da odgovaramo Hrvatima na njihove zločine“, ističe Vasiljković najavljujući revitalizaciju Fonda „Kapetan Dragan“ sa zadatkom da tim ljudima i njihovim porodicama pomaže.

 

Vasiljković je demantovao pisanje pojedinih medija da se zalaže za oslobađanje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije.

„Rekao sam da nošenje srpske uniforme i odbrana svoje zemlje nikada ne bi smeli da budu otežavajuća okolnost. To je moja poenta priče ništa drugo. Mediji bez časti i poštenja su preneli kako je njima odgovaralo“, naglašava.

 

Foto: S.P.

Kapetan Dragan je položio venac na spomenik Oslobodiocima Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com