Obrazovanje

Кao poklon za sećanje na lepe trenutke učenicima ostavili spot i generacijske fotografije snimane dronom

Kako bi se sećali na lepe trenutke iz školskih dana odeljenske starešine osmih razreda OŠ "Bubanjski heroji" došli su na ideju da naprave spot, koji će ujedno biti i uvodna špica za film za predstojeći jubilej škole, pedeset godina postojanja.

Na ideju, da u ovim teškim okolnostima, koje su zadesile celu planetu, pri popuštanju mera protiv pandemije virusa Кovid 19, razredne starešine osmog razreda (Vesna Jović, Ivana Vujić, Ivana Stefanović, Tanja Cekić i Đorđe Bojanić) došle su kako bi deci priredili nešto što će ih sećati na lepe trenutke iz školskih dana. Sve to je, kao i uvek, podržala direktorka škole Verica Radenković.

“Ova školska godina bila je sa teškim izazovima i sa nekim tužnim trenucima sa kojima su se suočavali učenici. Ali, i pored svega toga svi su ovu etapu svog životnog putovanja završili noseći sa sobom divne uspomene. Ako smo katkad bili strogi, činili smo to u želji da ih pripremimo za mnogo veće izazove i iskušenja za koje znamo da ih očekuju. Naši učenici su svesni kada napuste našu školu, da će pred sobom imati neke nove izazove. Želim im veliki uspeh na predstojećem završnom ispitu i da svi upišu željene škole. Da budu dobri ljudi i da uvek budu ljubazni i velikodušni prema ljudima koji se nađu na njihovom životnom putu. Biti vredan, plemenit i human -to su prave ljudske vrednosti”, rekao je jedan od inicijatora, nastavnik istorije Đorđe Bojanić.

On je đacima poželeo da sanjaju velike snove i budu optimisti, čime god se bavili u životu. Svaki posao je dobar, samo ako mu se pristupi onako kako se očekuje – na najbolji način.

“Za sećanje samo na lepe trenutke na ovom mestu zločina, stratišta i patnje, svom odeljenju 8/1 poklonio sam svoju knjigu STRADANJA I ŽRTVE SRPSКOG NARODA U 20. VEКU (PAКLENI VEК PO SRBE). Svim nosiocima Vukove diplome naše škole takođe će biti uručena ova knjiga”, istakao je Bojanić i zahvalio se donatoru koji je omogućio štampanje ove knjige, Poliklinici Longa Vita iz Niša.

U ovoj školi naglašavaju da im jedino fali Lazar Ristić… koji je operisan, i sada na rehabilitaciji u Turskoj. Rehabilitacija je duga, oko tri meseca, novčana sredstva još nisu prikupljena, pa ovom prilikom ponovo mole sve koji mogu da pomognu novčano Lazaru da uplate novac na dinarski račun ili da pošalju poruku: upiši 1009 i pošalji SMS na 3030

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com