Društvo

Kante na šetalištu kod Broja šest sredinom aprila

Papiri, kese, omoti od čokoladica samo su deo onoga što se ovih dana moglo videti duž šetališta od Stop šopa ka Niškoj banji, jer, iako veoma popularno za šetače, još nema kante gde bi prolaznici mogli da odlože đubre.

Sa prvim suncem i lepim vremenom, biciklističku stazu i šetalište od Dis marketa pa do Broja šest preplavile su Nišlije koje ovim krajem šetaju, trče ili voze rolere i bicikle. Međutim, smeće koje se može videte uz samo šetalište nesumnjivo kvari njihov užitak, a kako tvrdi Nišlijka koja je redakciji Niških vesti poslala fotografije, celom stazom nema ni jedne kante za odlaganje smeća.

„Svuda smeće, papiri, nigde nema kanti za đubre, a koliko ljudi svakog dana šeta ovom stazom“, kaže ona.

I dok u JKP Mediani objašnjavaju da nije u njihovoj nadležnosti da postavljaju kante za smeće, već to radi Parking servis, u tom preduzeću obećavaju da će ova staza kante dobiti na proleće.

„U planu je da se sredinom aprila u ovom delu postave kane za smeće uz bandere uz nalog Direkcjije za izgradu grada, kako bi šetači imali gde da odlože đubre kada prolaze stazom“, kažu u Parking servisu.

Dodaju da je u planu i obnova već postojećih koje su polomljene ili oštećene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com