Društvo

Kamera na “Pevcu” registrovala 5200 saobraćajnih prekršaja

Kako je rekao gradski većnik Igor Vojinović, Lokalni savet za bezbednost saobraćaja ove godine računa na oko 35 miliona dinara, a ova suma obezbeđuje se naplatom novčanih kazni za saobraćajne prekršaje. On je naveo da je postavljanje kamera na raskrsnici na Crvenom pevcu jedan od načina preventivnog delovanja, a za vreme od kako je sistem postavljen evidentirano je oko 5200 saobraćajnih prekršaja.  

Najveći deo od naplate novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, čak 70 odsto, ide u republičku kasu, dok ostatak od 30 odsto ostaje u gradskoj kasi.

Polovina od sume kojom će raspolagati Grad, biće namenjena održavanju saobraćajnica i komunalne infrastrukure na teritoriji  pet niških gradskih opština, a ostatak će biti upotrebljen za programe koji će podići bezbednost u saobraćaju, rekao je gradski većnik Igor Vojinović.

Kao jedna od delotvornih mera bezbednosti u saobraćaju svakako je postavljanje sistema kamera na jednoj od najprometnijih raskrinica u gradu, Crvenom pevcu.

“Za vreme koliko video nadzor na toj raskrinici funkcioniše,  od oktobra 2015. godine, evidentirano je oko 5200 saobraćajnih prekršaja. Radi se o o prolasku na crveno svetlo i nepropisnom prestrojavanju. Sistem radi tako što kamera snimi registarske tablice na vozilu, tako da je to i dobra preventiva“, naglasio je Vojinović.

Inače, za nabavku signalizacije i saobraćajne opreme predviđeno je devet miliona dinara, a isto toliko i za opremanje saobraćajne policije.

Dva miliona biće izdvojeno za nabavku kompjuterskog programa  koji će evidentirati saobraćjne nezgode i pokazati koje su „crne tačke“ u gradu, a pet miliona je predviđeno za izgradnju biciklističkog poligona blizu Osnovne škole „Njegoš“.

Kako je Vojinović rekao, u ovoj kalendarskoj godini posebna pažnja posvetiće se  podizanju saobraćajne kulture starijih sugrađana koji često stradaju u saobraćajnim nezgodama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com