Društvo

Kamenički vis spreman za praznike

Na Kameničkom visu je sve spremno za početak izletničke sezone. Popravljen je put do Kameničkog visa, obnovljen izletnički mobilijar i postojeće osmatračnice, kao i ograđivanje i košenje zelenog kompleksa izletišta, na kome angažovani radnici na projektu javnih radova.

 

„Za prvi maj u saradnji sa preduzećem Lasta organizovaćemo besplatan autobuski prevoz za sve naše sugrađane koji žele da posete izletište Kamenički vis“, ističe Nataša Stanković, predsednica opštine Pantelej.

Foto: GO Pantelej

Po njenim rečima, autobuske linije će kretati od Učiteljskog doma prema Kameničkom visu od 8 sati do 4 popodne. Autobusi će polaziti parnim satima, a neparnim satima će se vrataćati sa Kameničkog visa.

„Potrudili smo se da današnjom akcijom, u saradnji sa svim javno komunalnim preduzećima iz grada, sredimo sva izletišta na teritoriji opštine i da ih naši sugrađani zateknu u čistom stanju“, objašnjava predsednica opštine Pantelej.

Ona dodaje da su se u akciju uključili i radnici sa javnih radova iz opštine Pantelej, kao i zaposleni u opštini.

„Ovde su svi radnici naše uprave, a ima i dvadesetak ljudi koji su angažovani preko javnih radova i ovom prilikom bi pozvao sve izletnike da čuvaju životnu sredinu“, ističe Dragan Pavlović, zamenik predsednice opštine Pantelej.

Foto: GO Pantelej

On navodi da se sređuju i izletišta Čegar i Dabilo, kako bi u pristojnom stanju dočekala izletnike.

Foto: GO Pantelej

Miroslav Đokić, gradski većnik, je pozvao sve gradske opštine da slede primer opštine Pantelej, s obzirom da je ova opština finansirala iz sopstvenih sredstava javne radove.

On je ovom prilikom izjavio da su sva izletišta na nivou grada spremna za izletnike.

„Prvog maja ćemo uvesti redare iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana, a njihov zadatak će biti da podele kese za odlaganje otpada svakoj grupi ljudi“, objašnjava Đokić.

„Ovom prilikom apelujemo na građane da kese koje dobiju od JKP Mediana iskoriste i odlože na adekvatan način, a dežurne službe Mediane će na kraju pokupiti sav otpad“, rekao je Đokić.

Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana, napominje da se očekuje lepo vreme i veliki broj izletnika i da je zato JKP Mediana po nalogu grada aktivno pristupilo čišćenju svih izletišta na teritoriji grada Niša.

„U potpunosti smo sredili Bubanj, izletišta koja se nalaze na gornjem platou Niške Banje i pored reke, kao i oba izletišta ovde na Kameničkom visu, i izletišta Čegar i Dabilo“, ističe Pavlović.

On naglašava da će za svako izletište biti obezbeđene posude za odlaganje smeća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com